SMÄLLEN: Lämnar ”Gnaget” för konkurrenten

0
3517
Foto: Bildbyrån

AIK förlängde igår kontraket med Daniel Olsson-Trkulja. Idag kommer dock nyheten om att en klubb i HockeyAllsvenskan snor en av lagets backar. 

Södertälje fick kvala sig kvar i HockeyAllsvenskan som nykomling säsongen säsongen som gick. Sedan dess har man fortsatt med lagbygget inför nästa säsong. Nu faller ytterligare pusselbitar på plats. Man värvar backen Jacob Spångberg från AIK och forwarden Cristopher Bengtsson från Tingsryd.

Tungt tapp för AIK

22-årige Jacob Spångberg debuterade i AIK:s A-lag säsongen 13/14 med sju matcher i SHL. De två senaste säsongerna har han varit en del av stommen på backsidan. Nu lämnar han alltså klubben efter över 100 matcher i A-lagströjan.

– Jag fick en bra bild av klubben och det känns både seriöst och målmedvetet, det känns bra att nu vara klar för SSK. Jag är en spelare som vill vara med och bidra och vara delaktig i så mycket som möjligt, både defensivt och offensivt. Jag är skridskostark och gillar att hänga med upp i offensiven, säger Jacob till SSK:s hemsida.

Backen själv lyfter fram spelet i både offensiv som defensiv zon. En som inte säger emot är SSK-tränaren Mats Waltin.

– Spångberg är en spännande back med offensiva kvaliteter men har också en stabilitet i defensiven. Han har en härlig kreativitet i sitt spel och just de egenskaperna kommer tillföra mycket till vårt spel.

Tidigare i ”Gnaget” – återvänder till SSK

Den andra spelaren som är klar för spel i Södertälje nästa säsong är forwarden Christopher Bengtsson. Han kommer närmast från Tingsryd. Tidigare har 23-årigen hunnit spela med Modo, finska KalPa och varit utlånad till så väl AIK som Södertälje tidigare.

– Christopher är en spelare som jag haft koll på sedan en tid tillbaka. Det känns bra att få in honom i laget till kommande säsong. Han är en kille som kan spela i väldigt hög fart och skapa mycket oro på den offensiva spelplanen. En modern forward som fortfarande har utvecklingsmöjligheter, säger tränare Waltin.

Bengtsson fostrades i Huddinge strax utanför Stockholm och gjorde den senaste säsongen 17 poäng på 38 matcher i HockeyAllsvenskan för Tingsryd.

– Det känns verkligen jättekul och spännande att komma till SSK. Efter att ha pratat med ledningen har jag förstått att man har en ambition och en satsning som jag jättegärna vill vara en del av. Jag vill bidra med ett offensivt spel med mycket fart och hårt jobb, säger Christopher.

Har värvat ytterligare

Sedan tidigare har Södertälje gjort klart med Markus Persson och Stefan Gråhns från degraderade Västerås, samt backen Stefan Johansson från just AIK. Samtidigt så har bland annat kaptenen Johan Skinnars och rutinerade Jonas Westerling lämnat klubben.

Spångbergs och Bengtssons kontrakt är skrivna över två respektive 1+1 år.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 + åtta =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.