Foto: Bildbyrån

Det bekräftades för snart en vecka sedan att han skulle lämna Jönköping men inte för vilken klubb. Nu är det bekräftat vart han hamnar.

I slutspelet stod han för nästan en poäng per match och fick vinna SM-guld. Då kom nyheten att han skulle lämna HV71 för spel i Nordamerika och NHL. Nu står det klart vilken klubb som signat den odraftade 22-åringen.

Hamnar hos tidigare finallaget

Det är Filip Sandberg, lillebror till AIK-kaptenen Christian, som får flyga över Atlanten. Det är nämligen 2016 års Stanley Cup-finalist San Jose Sharks som blir nästa klubbadress.

– Filip är en väldigt offensiv spelare som ser isen bra och kan skapa offensivt på små ytor, säger Sharks GM Doug Wilson till NHL.com och Sharks hemsida.

På meritlistan har AIK-fostrade Sandberg bland annat två JVM-silver och fleratlet seniorlandskamper. San Jose’s GM ser framemot att få göra Sandberg till en del av Sharks organisation.

– Han spelar med högt tryck, vill ha puck. Hans arbetskapacitet är något vi har imponerats av. Speciellt mot äldre spelare. Vi ser framemot att han ansluter till organisationen, säger Wilson.

Tackar HV71

Sedan tidigare har han två J20 SM-guld och en utmärkelse till SuperElits bäste forward på meritlistan. Dock var det alltså snart en vecka sedan det stod klart att Sandberg skulle lämna Jönköping efter sju år. Då passade han på att tacka för stödet.

– Jag vill tacka alla i HV71, supportrarna och staden Jönköping för sju underbara år som fick avslutas på bästa tänkbara sätt. Nu fortsätter karriären i Nordamerika, men HV71 kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta, sade Filip till HV71’s hemsida.

Sporchefen Johan Hult unnar Filip chansen och förtroendet att få bli en del av en NHL-organisation.

– Filip har haft en fantastisk resa under sina sju år i HV71. Vi förlorar en duktig spelare och härlig kille, men unnar honom chansen att få prova på spel i NHL, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

Mer om HV:s lagbygge och de NHL-klara spelarna HÄR

De har skrivit NHL-kontrakt
Linus Söderström
Andreas Borgman
Kevin Stenlund

Kommentarer

Kommentarer