SLUTSPURTEN: Amerikanen klar för fjärde SHL-klubben

Oskarshamn värvar en amerikansk back som nu är klar för den fjärde SHL-klubben i karriären. Kontraktet gäller säsongen ut.

Amerikanen Ben Youds har gjort klart för den fjärde SHL-klubben i karriären. Den här gången har han skrivit på för bottenlaget Oskarshamn. Youds ska stärka klubbens defensiv i jakten på en fortsatt plats i SHL.

– Väldigt kul att Ben väljer att komma till oss! I Ben får vi in en back med rutin från SHL, han vet vad som krävs i ligan och han har dessutom haft Perra tidigare. Vi har letat efter en back under en tid så det här är goda nyheter. Att han är rightfattad är ett plus eftersom vi varit kort om rightbackar, säger Daniel Stolt, Oskarshamns sportchef till klubbens hemsida och fortsätter:

– Det är en rörlig back med bra attityd och offensiv uppsida. Ben är väldigt ivrig att komma hit och hjälpa oss och vi är säkra på att han kommer göra det.

Återförenas med tränaren

När Youds spelade i Leksand säsongen 2016/2017 hade han Per-Erik Johnsson som tränare. Samme Johnsson är nu tränare i Oskarshamn.

Nu får den offensive backen chansen i Sverige och SHL igen. Den senaste säsongen spelade han i Indy Fuel i AHL:s farmarliga, han lånades ut under säsongen till AHL-laget Rockford IceHogs.

I Sverige har Ben Youds representerat Leksand, Växjö och Rögle.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN