Skyttekungen lämnar – kan inte betala reseersättning

0
701
Foto: Bildbyrån

Han bar den senaste säsongen Södertälje på sina axlar. Det har ryktats och nu lämnar han SSK men det är inte på grund av intresset från andra klubbar.

Efter att ha varit med och skjutit upp Södertälje i HockeyAllsvenskan igen stod Anton Holm för hela 28 mål säsongen som gick. Det slutade i skytteligaseger och intresse från flera klubbar. Nu står det klart att han lämnar klubben men detta efter att man inte kommit överens om avtalet parterna emellan. Det handlar dock inte om lönen.

Lönen inte marknadsmässig

Tidigare har han spelat med en lön som varit långt under det normala i HockeyAllsvenskan. Det har även sagt att det var den som fick förhandlingarna att bryta samman. Så är inte fallet menar Holm som påpekar att han var beredd att ta en lön långt under det marknadsmässiga. Att förhandlingarna pågått sedan januari, vilket SSK påstår, är inte heller sant enligt 26-åringen.

– Jag vill inte kasta någon under bussen, men jag blir väldigt besviken när jag ser vad SSK går ut med. Det stämmer inte alls, säger han till LT.se.

Var beredd att skriva på – fick besked via SMS

Nackasonen, som sägs ha tjänat 25000 den senaste säsongen, ska ha erbjudits en löneökning på ungefär 1000 kronor i månaden. Den lönen är långt under snittet i HockeyAllsvenskan men han ska alltså ha accepterat den. Dock gick inte Södertälje med på att betala reseersättning till Holm och drog tillbaka erbjudandet via SMS.

Hej Anton! Sportgruppen har nu diskuterat dig som spelare och vi kommer inte ge dig kontrakt för nästa år”, ska det ha stått i SMS:et.

– Det enda jag sa att jag ville ha var reseersättning. Jag pratade med Pernhem (Mats, klubbdirektör) om det och då sa han att han skulle kolla det och återkomma. Sedan fick jag ett sms i onsdags där han skrev att jag inte skulle erbjudas något nytt kontraktsförslag.

Ryktas till AIK och SHL

Holms succésäsong och den nya verkligheten utan kontrakt har lockat till sig intresse. Det ryktades redan tidigare i våras om att Djurgården var intresserade. Då fokuserade han på spel i SSK och HockeyAllsvenskan. Nu blir det alltså inte så och han ryktas samtidigt till rivalen i just HockeyAllsvenskan, AIK.

– AIK har jagat honom sedan i januari och har legat på honom nu efter säsongen också, säger en uppgiftslämnare till LT.se.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fem + elva =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.