Foto: Bildbyrån

AIK Hockey har gjort klart med en ny huvudtränare och det får ses som en skräll. Tränaren hämtas från Dalarna och har skrivit på för ett plus ett år.
– Det är en ung tränare som har varit med att ta upp lag i högre divisioner, säger Anders Gozzi.

Ny huvudtränare i AIK Hockey var med och tog upp Mora i SHL, som assisterande tränare till succétränaren Jeremy Colliton. Tomas Mitell får ses som en skräll till positionen som ny huvudtränare i AIK.

– Det är en ung tränare som har varit med att ta upp lag i högre divisioner, både som spelare och ledare. Han är väldigt taktisk och analytisk tränare som kan utveckla individen, säger sportchefen Anders Gozzi sportchef i AIK och fortsätter:

– Tomas ha dem egenskaper och den profil som AIK Hockey vill ha och behöver.

Ung huvudtränare

Tomas Mitell är 36 år och har endast tre år som tränare i ryggsäcken. Efter två år som assisterande tränare i Västerås och ett år som assisterande tränare i Mora får han nu chansen som huvudtränare i AIK. Ett spännande uppdrag för den unge hockeytränaren, som ser fram mot uppgiften.

– Jag gillar det sättet de har spelat på i mångt och mycket. Just farten och intensiteten är något som är ett måste i dagens hockey. Utan dessa två ingredienser är det svårt att vinna matcher. Däremot kan vi behöva strukturera upp spelet med puck och vara mer aggressiva över hela banan, säger Tomas Mitell.

Han ser fram mot att komma till gamla Hovet och att få arbeta med AIK:s publik i ryggen.

– Det är en fantastisk arena, och när det är mycket folk är det inget som slår AIK:s publik.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer

Scandic