Skandalspelaren kan spela CHL-finalen

Om två veckor är det dags för final i CHL mellan Frölunda och HC Sparta Prag. Under torsdagen avslöjade Sparta Prag att man har gjort klar med ett nyförvärv som kan få spela matchen. Och det är inte vem som helst.

Det var i en match mellan Rögle och Västerås i mars 2015 som en situation uppmärksammades och spreds världen över. Under uppvärmningen åkte Rögles kanadensiska forward André Deveaux fram till Västerås Per Helmersson och sänkte honom med ett yxhugg med klubban. I efterhand började en video på situationen att spridas som en löpeld över hela hockeyvärlden och namnet Deveaux blev snabbt ökänt. Det rekordlånga straffet för överfallet blev över tio månader.

I december i förra året berättade Deveaux i en intervju med Sportexpressen att han inte hade spelat en match på 20 månader och antagligen aldrig skulle kunna spela igen. Men nu låter det annorlunda och han är alltså klar för Sparta Prag.

André Deveaux står med i Sparta Prags trupp på CHL:s hemsida vilket bekräftar att han är aktuell för spel i finalen av CHL som spelas i Göteborg 7 februari.

”Inga problem med att kasta handskarna”
På Sparta Prags hemsida säger Deveaux att han inte är en skurk även om många tror det. Han berättar också att han inte kommer vara rädd att ta i med hårdhandskarna om det skulle behövas.
”Jag har inga problem med att kasta handskarna och stå upp för mitt lag om det krävs”, säger Deveaux.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN