SILLYNYTT: SHL-ikonens son till Leksand som dubbelvärvar

Leksand fortsätter sitt lagbygge inför den kommande säsongen. Den här gången dubbelvärvar man från den nyligen degraderade klubben. Två forwards varav en har ett förflutet i Leksand.
– Det har varit ett mål för mig att få komma tillbaka och representera Leksand igen, säger Tor Immo.

Leksand dubbelvärvar från degraderade Troja/Ljungby. Det är SHL-meriterade forwarden David Rundqvist, son till förre Färjestadsikonen Thomas Rundqvist och forwarden Tor Immo som har ett förflutet i Leksand. Båda har kritat på varsitt ettårskontrakt med masarna.

David Rundqvist har spelat SHL-hockey i både Djurgården och Färjestad.

– Jag valde Leksand av en rad olika anledningar, men den främsta var att jag vill komma till en klubb som satsar uppåt och vill framåt. I Leksand får jag spela i ett sånt lag, och jag kan även få en roll där jag får vara offensiv och bidra med det jag är bra på, säger David Rundqvist till Leksands hemsida.

Lämnar Troja

Båda spelarna lämnar Troja/Lungby som degraderades från Hockeyallsvenskan efter ett turbulent år. Både Immo och Rundqvist stod för många poäng i seriejumbon. Immo stod för 40 poäng på 52 matcher och Rundqvist för 37 poäng på 50 matcher. De trivdes också ihop på isen.

– Två skickliga spelare som dessutom spelar bra ihop, säger Leif Carlsson, huvudtränare och sportsligt ansvarig i Leksand.

Immo fick lämna Leksand 2014 och har sedan dess haft som mål att återvända till Siljans södra strand.

– Det har varit ett mål för mig att få komma tillbaka och representera Leksand igen. Jag ser fram emot att få spela inför de trogna fansen, säger Immo till klubbens hemsida.

Läs mer om Leksand>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN