SILLY SEASON: Ytterligare en spelare lämnar Västervik – klar för SHL-klubb

Ytterligare en spelare lämnar Västervik, det är den femte spelare som lämnar smålänningarna efter nyår. Han är klar för spel i SHL och Skellefteå.
– Det känns skönt att ha detta klart nu när vi går in i en kritisk del av säsongen, säger Erik Forssell

Då står det klart att ytterligare en spelare lämnar Västervik i slutet av säsongen. Samtidigt som klubben jagar för att i första hand säkra kontraktet i Hockeyallsvenskan, tittar klubben uppåt mot SHL-kvalet. Ett kval som endast är en poäng bort just nu.

– Vi är riktigt stolta över att återigen vara en klubb som skickar spelare uppåt i systemet. Västerviks IK har än en gång visat att det är en bra miljö att utvecklas i. Vi önskar Darren lycka till i hans fortsatta karriär, säger Emil Georgsson sportchef i Västervik till klubbens hemsida.

Klar för Skellefteå

Den 28-årige amerikanen Darren Nowick har skrivit på för Skellefteå resten av säsongen och forwarden stärker upp SHL-klubben i slutskedet av säsongen.

– Darren är en duktig allroundspelare som kan hjälpa oss på många sätt. Det känns skönt att ha detta klart nu när vi går in i en kritisk del av säsongen, säger Erik Forssell, general manager i Skellefteå till klubbens hemsida.

På väg redan förra säsongen

Nowick kom till Västervik från AHL-klubben Stockton Heat för två säsonger sedan. Redan förra säsongen var han på väg till SHL

– Darren har under två säsonger varit en fantastisk spelare för vår del. Han har alltid gett allt för laget och samtidigt blandat allt slit med finess. Redan ifjol lockade han SHL-intresse till sig men då var tidpunkten fel. Så när han nu återigen fick chansen var han väl värd att få ta den, säger Göransson.

Förutom Nowick har även Brandon Burlon, Adam Plant, Adrian Elefalk och Erik Aterius lämnat den hockeyallsvenska klubben under 2020.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN