SILLY SEASON: SSK:s poängkung får chansen i SHL

Södertäljes poängkung Christopher Bengtsson lämnar klubben och Hockeyallsvenskan för ett nytt äventyr i SHL. Det blir en flytt söderut för den odraftade 24-årige forwarden, som skrivit på ett tvåårskontrakt med den nya klubben Rögle.
– Jag är mycket glad över att få chansen i Rögle, säger Christopher Bengtsson.

Södertäljes poängkung Christopher Bengtsson blir Rögles första nyförvärv inför nästa säsong. Rögle bygger med bröderna Chris och Cam Abbott nytt för att i första hand bli ett stabilt SHL-lag. Första pusselbiten blir Huddingefostrade Bengtsson.

– Jag är mycket glad över att få chansen i Rögle BK. Det känns som att man har något riktigt intressant på gång i klubben som jag vill vara med om, säger den 24-årige anfallaren.

Nära kval

Rögle var hopplöst sist efter halva säsongen och efter bröderna Abbotts intåg i föreningen lyckades klubben med marginal säkra en plats i SHL utan att behöva kvala. Rögle har 13 spelare med utgående kontrakt och nu börjar storstädningen genom sportchefen Chris Abbott.

– Jag är mycket glad över att Christopher valde att spela för oss. Det är en mycket dynamisk spelare, han är smidig, stark och snabb och gillar att tävla i alla situationer, säger Chris Abbott.

Södertälje snubblade på mållinjen och missade fortsatt kvalspel på sämre målskillnad än Oskarshamn, för Bengtsson blir det ändå SHL nästa säsong. En serie han spelat i tidigare.

– Det ser jag verkligen fram emot. Jag har spelat i SHL tidigare i Modo men då var jag junior. Nu känns det på riktigt, jag har samlat på mig erfarenhet och är fast besluten att jobba hårt hela sommaren för att bli bättre på allt. Det känns som att miljön i Rögle är ett ställe där man får alla chanser att utvecklas, säger Christopher.

Ny Liss

I februari värvade Chris Abbott och Rögle Olle Liss från Pantern i Hockeyallsvenskan. Liss blev trots den korta sejouren i SHL något av vårens spelare, med 14 poäng (sex mål och åtta assist) på de elva matcher han spelade. Nu hoppas Abbott på samma utdelning med Bengtsson, en spelare som stod för 41 poäng i Hockeyallsvenskan.

– Jag hoppas såklart på samma utdelning. Men det är viktigt att påpeka att det är två helt olika spelare. Men jag är övertygad att Christopher kommer att hjälpa oss, säger Chris Abbott.

Kontraktet är skrivet på två år.

Läs mer om Rögle>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN