Foto: Bildbyrån

Det händer mycket när det gäller övergångar till och från SHL och HockeyAllsvenskan. Här har vi valt att samla några nyheter som notiser.

Här är Hockeybladets notiser om Silly Season i SHL och HockeyAllsvenskan. Här listar vi några av de nyheter som kommit ut det senaste dygnet.

Rögle BK

Backen kan lämna
Det är backen Kevin Marshall som kan komma att lämna Rögle och Ängelholm.

– Jag vill vara säker på att jag får en roll som gör att jag kan hjälpa laget, säger han till hd.se.

Även om han är nöjd med en hel del och ser positivt på sin tid i klubben är framtiden osäker. Han vill mer än gärna veta var han står i hierarkin och har pratat med sportchefen Anders “Masken” Carlsson.

– Jag letar efter att ha en viktig roll och jag vill vara säker på att vi tycker likadant vad gäller min roll i Rögle.

– Jag har kontrakt med Rögle och älskar klubben och fansen. Men som jag sa: för min egen skull vill jag vara säker på att jag får en roll som gör att jag kan hjälpa laget. Det måste bestämmas tillsammans med ledningen och vi kommer att hålla kontakten.

Även om det blir Rögle eller inte pekar mycket på att Marshall spelar i Sverige även nästa säsong. Till Helsingborgs Dagblad säger han att kvalitén är hög både på både “hockeyn och livet utanför rinken”.

Örebro HK

Landslagsmannen återvänder efter AHL- och KHL-spel
Det är den finske landslagsmannen Jere Sallinen som återvänder till Örebro. Detta efter att ha spelat 16 matcher och gjort 10 poäng för klubben i slutet av säsongen 13/14. Sedan har han spenderat några säsonger i KHL och sist en säsong i AHL. Nu återvänder han alltså.

– Jag är väldigt glad och spänd på att få komma tillbaka till Örebro Hockey. Jag tror att Örebro är det bästa stället för mig och min personliga utveckling. Jag är övertygad om att jag kommer ta ytterligare kliv här, säger han till klubbens hemsida och fortsätter:

– Jag trivdes verkligen under min tid här. Jag älskade fansen och hur de stöttade laget under kvalet. Staden är vacker och klubben jobbar alltid hårt för att nå framgång.

En som är glad att få tillbaka honom på ett treårigt kontrakt är klubbens sportchef Niklas Johansson.

– Jere är en kanonbra karaktär och jag är glad av vi har signat honom på två säsonger. Det är en spelare som jobbar hård över hela banan. Bra på skridskorna och vi vet vad får av Jere varje match.

Timrå IK

Värvar landslagsmeriterad talang från SHL
Det är Färjestad som tappar en talang. Backen Hugo Enock har sedan tidigare meriter från spel i juniorlandslaget och är fostrad i BIK Karlskoga. Han har tillhört Färjestad sedan säsongen 2012/2013. Sedan har han vandrat uppåt och till slut debuterat i A-laget och SHL, detta säsongen 15/16 Säsongen som var blev det 33 matcher och två poäng. Nu fortsätter Hugos karriär i HockeyAllsvenskan och Timrå IK.

– Hugo är en ung och lovande back som kan utvecklas väldigt mycket. Han är en ganska oöm spelare som inte är rädd för att ta smällar och en duktig skridskoåkare som redan har provat på spel i SHL. Jag tror att han kommer att passa bra in i Timrå IK, säger sportchefen Kent ”Nubben” Norberg till klubbens hemsida.

Tingsryds AIF

Värvar norrman från konkurrenten
Tingsryd värvar Mats Fröshaug från Västervik. Han har sedan tidigare känt på SHL-spel med Linköping där han spelade som junior. Den senaste säsongen blev det 22 poäng (13+9) på 46 matcher.

– Vi har känt till honom i flera år och jag har sett han spela ett antal gånger. Senast var han i Västervik och vi var ganska tidigt intresserade av honom. Vi har fört en dialog sedan säsongen tog slut. Han gillar det vi har sagt och han är taggad över att komma hit, säger klubbens sportchef Tomas Bergstrand till Smålandsposten.

Lösenskog-Produkten har över 60 landskamper på CV:t.

– En tvåvägsanfallare. Det är en stor och rejäl kille som är stark med puck. Läser spelet bra och jag tror det är en förbaskat bra karaktär som kommer att passa in otroligt bra i gruppen. Han kommer att göra skillnad, säger Bergstrand.

Mer kan samtidigt vara på gång för “TAIF”.

– Det kan bli någon spelare mer in. Vi är inte riktigt klara än. Inga dörrar är stängda, säger sportchefen.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer

Scandic