SILLY SEASON: Luleå på jakt i Hockeyallsvenskan

Luleå är på jakt efter nya spelare. Just nu jagar de spelare i Hockeyallsvenskan och det är spelare med norrländskt blod i ådrorna som klubben har på kornet. Det handlar om en back och en center, något som NSD var först med att avslöja.

Luleå har en strategi att värva lokala spelare. Och klubben är mitt uppe i att se över nästa års trupp. I den kommer det finnas flera spelare som under denna säsong spelar i hockeyallsvenskan som Luleå ställt in siktet på.

– Vi ska tillbaka till det riktiga Luleå Hockey. Vi ska inte ha tolv utlänningar. Vi ska inte köpa oss till framgångar genom att värva Bill Sweatt och Toni Rajala och ha tio såna spelare i laget. Vi ska bygga på att vi är ett Norrbottenslag. Det är norrbottniska talanger som vi ska vidareförädla, sa Luleås vd Stefan Enbom inför årets säsong.

Uppvuxen i Piteå

David Lindqvist är uppvuxen i Piteå och spelar till vardags i allsvenska Björklöven. Lindquist har denna säsong stått för 21 poäng, tre mål och 18 assist, på 39 matcher med Björklöven.

– Han följs av ett flertal SHL-klubbar, och det är klart att han gärna spelar i SHL i framtiden. Men just nu ligger fokus på Björklöven, och det är Björklöven som gäller just nu och ingenting annat. Han spelar gärna i SHL, och helst med Björklöven, säger agenten Daniel Johansson som representerar David Lindquist till NSD.

Siktet inställt på Styrman

Luleå ser över sitt hus inför kommande säsong och fortsätter att värva spelare från allsvenskan. Tidigare så ska Luleå vara överens med Tingsryds succémålvakt Niklas Rubin. Nu jagar Luleå Panterns back Fredrik Styrman. Den 26-årige backen Fredrik Styrman har Kalix HC som moderklubb. Och har under säsongen bland annat varit utlånad till Frölunda.

– Jag har varit här i en och en halv vecka bara. Så jag håller på att sätta mig in i arbetet nu, både med den här säsongen och nästa säsong. Så jag kan inte säga någonting om det, säger Tony Andersson, som tillsammans med tränaren Joby Messier, är sportsligt ansvarig i Pantern till NSD.

Läs mer om Luleå>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN