SILLY SEASON: Linköping värvar från Färjestad

Med endast två dagar kvar värvar Linköping från Färjestad. Den 23-årige centern, Axel Ottosson, har skrivit på för en säsong med östgötarna.
– Axel är en spännande, ung center, säger Niklas Persson, general manager i Linköping.

Linköping värvar från Färjestad endast två dagar innan seriepremiären. Centern Axel Ottosson har skrivit på för en säsong med ”Cluben”.

– Axel är en spännande, ung center. Han har offensiva kvalitéer som han inte riktigt fick chansen att utnyttja i Färjestad och som vi hoppas få användning av i LHC. Han är en bra skridskoåkare, aggressiv i sin spelstil och jobbar väldigt hårt. Han kommer passa in perfekt i vårt sätt att spela hockey, säger Niklas Persson, general manager i Linköping till klubbens hemsida.

Ansluter direkt

Det är snabba bud för den unge norrlänningen, som är uppvuxen i Umeå och Björklöven. Redan idag inställer han sig i Saab Arena för sin nya klubb. Totalt har Ottosson spelat ungefär 200 seniormatcher i SHL och Hockeyallsvenskan. Matcherna är fördelade i Modo, Timrå och Färjestad förutom moderklubben Björklöven.

– Det känns superkul och roligt att få komma till Linköping. Det är en klubb som har funnits med ända sedan man var liten och jag kände själv att jag behövde få testa något nytt i karriären. Jag känner mig redo att flera kliv framåt och det känns som att LHC är en perfekt miljö för mig just nu, säger Axel Ottosson

Inga hard feelings

Övergången mellan klubbarna kommer endast två dagar innan premiären och det har gått snabbt. Ottosson vill poängtera att det inte handlar om något groll med Färjestad.

– Ja, man förstår ju de som står utanför om det känns konstigt ibland. Det är en märklig bransch, men det vet man ju om. Beslutet är taget och det finns inga hard feelings mot Färjestad alls i det här, säger Ottosson till FBK:s hemsida.

Färjestads sportchef Thomas Rhodin förstår den förre Färjestadsspelaren och önskar honom lycka till i framtiden.

– Han är ung och behöver speltid för sin egen utvecklings skull. Axel är en kanonkille och vi önskar honom all lycka när han nu reser vidare i karriären, säger han.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN