SILLY SEASON: Hästen värvar före detta Djurgårdstalangen

Vita Hästen satsar mot kvalet till SHL och har gjort klart med en före detta Djurgårdstalangen. Den 23-årige forwarden fick lämna Södertälje efter att ha varit utlånad till Huddinge under elva matcher.
– Vi syns i framtiden, säger Henrik Nyberg.

Den förre Djurgårdstalangen Henrik Nyberg har fått lämna Södertälje efter att ha varit utlånad till Huddinge under elva matcher. Nu har Nyberg hittat en ny klubb, kvaljagande Vita Hästen från Norrköping blir ny klubbadress för 23-åringen.

– En bra kille som kommer in och spetsar truppen en energispelare, vi har många energispelare och nu får vi en till med bra kapacitet. Ung hungrig kille i bra ålder. Känns mycket bra, säger Leif Strömberg tränare i Vita Hästen till hemsidan.

Bröt kontraktet

På sin hemsida skriver SSK att de har brutit kontraktet med forwarden som har fina minnen från sin tid i klubben.

– Jag vill tacka fansen och lagkamraterna för de här åren. Året jag var med och gick upp till Hockeyallsvenskan med SSK är ett av mina bästa minnen i livet. Vi syns i framtiden, säger Henrik Nyberg till klubbens hemsida.

Juniorhockey i Kanada

Nyberg kom till Djurgården som 14-åring och spelade ungdoms- och juniorhockey i DIF innan han lämnade för den kanadensiska juniorligan WHL. Där spelade han i en och en halv säsong innan han vände tillbaka och var med om att spela upp Djurgården i SHL igen. Via Olofström och Björklöven hamnade Nyberg i Södertälje och nu fortsätter resan till Norrköping och Vita Hästen.

Läs mer om Vita Hästen>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN