SILLY SEASON: Guter tillbaka i Djurgården

Mattias Guter är tillbaka i Djurgården. Han lämnar Luleå och har skrivit på för Stockholmsklubben. Han ansluter på fredag.
– Det känns jättebra att knyta till oss Mattias dels för resten av denna säsong i vår ambition att nå till SM-final och dels i vårt lagbygge inför framtiden, säger Joakim Eriksson.

Forwarden Mattias Guter är tillbaka i Djurgården, han har skrivit kontrakt över nästa säsong med Stockholmsklubben, det meddelar klubben på sin hemsida idag.

– Inför nästa säsong så kommer Axel Jonsson-Fjällby och Jonathan Davidsson försvinna ifrån oss för spel i Nordamerika. Det finns också utländskt intresse för Daniel Brodin och stor risk för att Emil Bemström skriver NHL-kontrakt med Columbus. Även om vi har duktiga lovande spelare i våra juniorlag som kommer att fortsätta utvecklas så känns det bra att säkra upp en erfaren svensk forward från Stockholm som komplement till den talang som våra unga spelare besitter, säger Joakim Eriksson, sportchef i Djurgården till klubbens hemsida.

Återvänder efter fyra år

Djurgården är ingen ny bekantskap för den 30-årige forwarden som har spelat i Djurgården både som junior och senior. De senaste säsongerna har han spelat i Leksand, Karlskrona Timrå och Luleå. I och med kontraktet med Djurgården är det Guters tredje klubb bara den här säsongen.

– Det känns jättebra att knyta till oss Mattias dels för resten av denna säsong i vår ambition att nå till SM-final och dels i vårt lagbygge inför framtiden. I Mattias får vi en spelare som är väl bekant med vår organisation, våra ledare och flera av våra spelare. Hans skridskoåkning kommer passa ännu bättre in i det spelsätt vi har idag jämfört med senast då han spelade i Djurgården. Under inte minst sin tid i Karlskrona har han bevisat att han kan producera offensivt på en bra nivå i SHL och i hans straffskytte får vi en avgörande ingrediens när viktiga poäng står på spel i grundseriens avgörande straffläggningar, säger Joakim Eriksson.

Breddar truppen

Att Djurgården värvar forwarden redan nu beror på att Djurgården vill bredda truppen inför avslutningen på säsongen.

– Strategiskt sett är det många delar som faller på plats i denna rekrytering. Vi är väldigt tillfreds med den spelartrupp vi har denna säsong, men om vi vill gå långt i vårens slutspel så kommer vi behöva ha en bred spelartrupp då det alltid uppstår sjukdomar, skador och eventuella avstängningar längs resans gång, avslutar Eriksson.

Läs mer om Djurgården>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN