SILLY SEASON: Guter ser ut att nobba AIK och Karlskrona

Karlskronas skyttekung, Mattias Guter, har varit en ryktenas man sedan han skrev på för klubben för tre säsonger sedan. Nu står det klart att han lämnar klubben, däremot ser det inte ut som att han hamnar i AIK som det spekulerats om tidigare.
– Jag har inte sett något kontraktsförslag från Gozzi överhuvudtaget, säger Guters agent till Hockeybladet.  

Karlskrona åkte ur SHL efter tre säsonger i den högsta serien. Nu börjar spelarna lämna klubben och en som spelat sin sista match i KHK-tröjan är forwarden Mattias Guter. Han har varit en ryktenas man i stort sett sedan han skrev på för klubben för tre år sedan.

– Det blir inte spel i Karlskrona i alla fall, säger Johan Altberg, Guters agent till Hockeybladet.

Inte AIK

Nu letar den snart 30-årige forwarden efter en ny arbetsgivare och det ser inte ut att bli AIK som det tidigare spekulerats om.

– Det stämmer inte alls. Det har funnits intresse, det ska jag inte hymla om, och det är smickrande. Men jag är inte överens med någon klubb överhuvudtaget, säger Guter själv till Sportbladet.

Ett uttalande som backas upp av agenten, som medger att det funnits ett intresse från AIK gällande forwarden.

– Jag har inte sett något kontraktsförslag från Gozzi överhuvudtaget. De har visat sitt intresse, men jag har inte diskuterat något kontrakt alls med AIK, säger Altberg till Hockeybladet.

Intressant på marknaden

Forwarden med Lidingö som moderklubb är intressant på spelarmarknaden, vilket gör att Hockeyallsvenskan inte känns som ett hett alternativ. Enligt agenten är det i första hand SHL eller utomlands som är de mest intressanta alternativen för hans adept.

– Det finns att välja på om jag säger så. Jag kan inte säga exakt när något blir klart, det kan ta någon vecka. Först ska han ha lite semester, sen ska han diskutera vilka alternativ som passar honom och familjen bäst, säger Altberg.

Två gånger har han tvingats lämna Djurgården. Är den dörren stängd från Mattias sida?
– Jag vill inte spekulera i det.

Har jag tolkat dig rätt att det är SHL eller utomlands som gäller i första hand?
– Vi har några bra uppslag redan. Det kan bli SHL, det kan också bli spel utomlands.

Mer om Silly Season>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN