SILLY SEASON: Dick Axelsson allt närmare Djurgården

Forwarden Dick Axelsson bidrar en hel del själv till silly season-rykten om sig själv. Förra säsongen väntade han ett bra tag innan han skrev på för Färjestad. Nu håller han Hockeysverige på halster igen och denna gång verkar han hamna i Djurgården – klubben han fick lämna mitt under säsongen 2008.

Mycket talar för att Dick Axelsson hamnar i Djurgården innan säsongen drar igång på allvar. Just nu är forwarden nere i Köpenhamn och jobbar som reporter för Svenska Spel. Intresset för honom bland hockeyjournalisterna är gigantiskt och många försöker få reda på vart han kommer att spela nästa säsong. Lyssnar man mellan raderna är det en återkomst i Djurgården som ligger närmast till hands för 31-åringen.

Vill spela i Stockholm

För Hockeybladet berättar Axelsson att han helst av allt vill spela i Stockholm och då finns det bara två alternativ. Varav ett är redan intressant och det är Djurgården. Det kan också bli spel i Hockeyallsvenskan och AIK, men där måste det hända något radikalt för att stjärnan ska spela.

– Jag vill spela på så hög nivå som möjligt. Ska jag spela i Hockeyallsvenskan måste förutsättningarna där vara på topp, säger han till Hockeybladet.

Har ryktats tidigare

Nästan varje säsong som Dick Axelsson suttit på utgående kontrakt har det spekulerats i om han skulle gå tillbaka till Djurgården, en klubb han fick lämna mitt under säsongen 2008. För tre år sedan var det inte alls i närheten att han skulle spela för Stockholmsklubben. Då twittrade han ut att det endast fanns tre svenska klubbar som var intressanta, AIK, Huddinge och Färjestad.

Nu har det gått tre år och han och sambon väntar parets första gemensamma barn. Axelsson är tydlig med att han är öppen för de flesta förslag, en det finns ett huvudmål.

– Jag vill spela i Stockholm.

Inga problem

Enligt forwarden stänger, hans uttalande från 2015 om att Djurgården inte är aktuellt, inte några dörrar för en återkomst i klubben. Någon oro för att fansen inte kommer att välkomna honom vid en kontraktsskrivning ser han inte heller.

– Jag hoppas att de ser mig som en bra spelare som kommer att bidra till klubben om jag skriver på. Calle Ridderwall klargjorde att han var Hammarbyare, så jag tror inte att det är något problem.

När han kommer att bestämma sig vart han kommer spela står skrivet i stjärnorna och det är något som bara han, agenten och den kommande klubben har en aning om. Själv bygger han på silly season om sig själv.

– Jag har inte bestämt mig än och jag har ingen brådska.

Observera att inget kontrakt ska vara skrivet än mellan Djurgården och Axelsson.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN