SILLY SEASON: Centern ska blomma ut i Växjö – värvar från konkurrenten

De regerande mästarna fick abdikera redan i kvartsfinalen mot Luleå. Nu bygger sportchefen Henrik Evertsson om och Växjö värvar från konkurrenten.
– Fredrik är en stor skridskostark tvåvägscenter som tar många bra beslut, säger Henrik Evertsson.

Växjö värvar från konkurrenten Linköping, centern Fredrik Karlström har skrivit på för klubben i två säsonger. Karlström värvades från AIK till Linköping som 19-åring, men blommade aldrig ut hos östgötarna. Han känner själv att det är dags för en nytändning.

– Det ska bli otroligt roligt att spela för Växjö. Det är en toppklubb där jag vill ta nästa steg i min utveckling, säger Fredrik Karlström till Växjös hemsida.

Ratades först av Växjö

Växjö hade centern under lupp redan när han spelade i AIK, men ratades av klubben då. Nu får han en ny chans.

– Vi tittade mycket på Fredrik innan han gick till LHC men valde Elias Pettersson som ung lovande prospect, även om vi inte direkt ångrade vårt val har vi fortsatt att följa Fredrik, säger Henrik Evertsson.

Även Evertsson verkar lite besviken på Karlströms utveckling i Linköping och hoppas på en utblomning i Vida Arena i stället.

– Jag tycker personligen att det finns betydligt mer att ta ur Fredrik och det hoppas vi kunna göra tillsammans över de två kommande åren, säger Evertsson och fortsätter:

– Fredrik är en stor skridskostark tvåvägscenter som tar många bra beslut. Det skall bli mycket inspirerande att börja arbeta tillsammans.

Läs mer om Växjö>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN