SILLY SEASON 2018: Örebro bygger om – de är klara för klubben

Örebro klarade sig med nöd och näppe från negativt kval och nu startar ombyggnationen för närkingarna. Nio spelare har fått lämna och hittills har klubben värvat tre nya spelare. Sex spelare sitter på utgående kontrakt. Den senaste spelaren att ansluta är en back från Oskarshamn.
– Otroligt kul att Marcus har valt att komma till oss, säger Niklas Johansson, sportchef i Örebro.

Den senaste spelaren att ansluta till Örebro är den 20-årige backen Marcus Björk som närmast kommer från allsvenska Oskarshamn. Örebro lyckades locka till sig den unge backen i konkurrens med flera klubbar. Kontraktet med backen är skrivet på två år.

– Otroligt kul att Marcus har valt att komma till oss, då jag vet att många andra klubbar ville ha honom. I Marcus får vi in en spelskicklig back som har ett riktigt bra skott. Vår förhoppning är att han ska kunna utvecklas och ta nästa steg i vår miljö, säger Niklas Johansson.

Målvakt från FBK

Igår presenterade Örebro nyförvärvet Stefan Stéen, målvakt från Färjestad. Även Stéen har skrivit på för ett år med närkingarna.

– Det känns skönt att vi nu har gjort klart med Stefan och i och med detta satt vårt målvaktspar för säsongen. Stefan är en väldigt ambitiös kille och en duktig målvakt som vi tror kan ta nästa steg i vår miljö. Vår ambition är att Stefan ska kunna utvecklas hos oss och tillsammans med Eero kommer han slåss om förstaspaden, säger Johansson.

Först in från LHC

Den första som presenterades i Örebros lagbygge inför nästa säsong hämtades från SHL-konkurrenten Linköping. Backen Kristian Näkyvä har skrivit på ett tvåårskontrakt.

Dessutom har klubben lyft upp Anton Johansson, 19 år idag, från J20-laget och förlängt med två år med Lukas Pilö.

Sex spelare med utgående kontrakt

Gustav Backström, Nick Ebert, Joakim Andersson, Marcus Weinstock, Johan Wiklander och Kalle Jellvert har utgående kontrakt och deras framtid i Örebros lagbygge är osäker.

Nio spelare lämnar

Det är klart att nio spelare av olika anledningar lämnar Örebro efter den gångna säsongen. De spelarna är Arvid Aronsson, BIK Karlskoga, Axel Brage, Viktor Ekbom, Frölunda, Ari Gröndahl, Daine Todd, Daniel Viksten, Filip Ahl, Gustaf Franzén, BIK Karlskoga och Jeremy Williams, Straubing Tigers.

Mer om Örebro>>>

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN