Foto: Bildbyrån
Scandic

AIK har ytterligare en spelare på tryout, denna gång en spelare från SHL som ska försöka ta chansen i Solnaklubben. Kontrakten gäller för augusti.
– Hockeysuget är väldigt stort, säger Viktor Lindgren.

Den förre Rögleforwarden Viktor Lindgren har skrivit ett tryout-kontrakt med AIK. Provspelet gäller augusti månad ut, nu hoppas Lindgren få fart på karriären efter en svår skada. Han skadade foten under förra årets försäsong.

– Skadan kom till i en träningsmatch i Schweiz. Jag täckte ett skott med foten och den svullnade upp och läkarna var tvungna att öppna i och med att det blev både infekterat och inflammerat, säger han och fortsätter:

– Det tog en himla lång tid för såret att läka. En frustrerande säsong, säger Viktor som ser fram emot att få spela hockey igen.

Nu ser Lindgren fram mot att komma igång med hockeyspelandet igen och hoppas kunna ta en plats i AIK.

– Hockeysuget är väldigt stort. Att missa en hel säsong som jag gjorde var tufft och även ett kvitto på vad sporten betyder för en. Jag ser verkligen fram emot att få komma till Stockholm och AIK.

Den 31-årige forwarden hoppas kunna återförenas med Ludvig Claesson.

– Ludvig har jag spelat med dem två senaste säsongerna. Han har pratat mycket gott om AIK så det känns kul, säger han.

Tryout ska ge en chans

AIK:s sportchef Anders Gozzi hoppas att forwarden ska vara lösningen för AIK under den kommande säsongen.

– Det är en bra lagspelare som kan bidra åt båda håll. Viktor var skadad hela förra säsongen och därför har vi valt att ta in honom för att se hur han står sig och mår. När han är hel och frisk är det en spelare med bra inställning och karaktär.

Här hittar du AIK:s lagbygge 2017/2018>>>

Kommentarer

Kommentarer