Ryktades till Leksand – här är målvaktens nya klubb

Han ryktades till Leksand, men nu står det klart att succémålvakten nobbar pel i SHL. Kontraktet med den finska klubben löper över en säsong.

Modos succémålvakt Patrik Bartosak ryktades till Leksand och SHL. Nu står det klart att den förra Modomålvakten istället är klar för spel i finska Liiga och Pelicans. Kontraktet gäller över den kommande säsongen för den tjeckiska VM-målvakten.

– Bartosak är en internationell toppmålvakt och är ett toppförvärv till den inhemska ligan. En mycket bra och stabil målvakt, som jag tror att vi kommer att ha stor nytta av nästa säsong, säger Tommi Niemelä tränare i Pelicans till klubbens hemsida.

Ser fram mot spel i Finland

Bartosak, som presenterades av Pelicans tillsammans med landsmannen Rudolf Cervenyn, ser fram mot att testa på den finska ligan nästa säsong.

– Jag är väldigt glad och laddad av att spela i Finland för Pelicans. Jag hoppas kunna hjälpa laget att placera sig så högt som möjligt. Framförallt är jag redo att göra allt, säger han till klubbens hemsida.

Bartosak var en av Tjeckiens målvakter i VM i Slovakien förra året. Han har även ett mästerskap i AHL från 2015 på meritlistan. 2013 vaktade han Tjeckiens mål i JVM i Ryssland. Totalt hann han med nio matcher i Modo innan säsongen ställdes in.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN