RÖGLESILLY: Rögle värvar ratade forwarden från SHL-konkurrenten

Rögle har gjort klart med en ny forward, en spelare som i tisdags ratades av sin förra klubb. Nu har 23-åringen skrivit på för två säsonger med Ängelholmsklubben.
– Det ska bli grymt roligt att få komma ned hit och spela för Rögle, säger Erik Andersson.

I tisdags meddelade HV71 att man ratar Erik Andersson, idag är han klar för konkurrenten Rögle. Klubben och spelaren har skrivit ett tvåårsavtal och det är en spelare som sportchefen i Rögle känner väl.

– Jag har spelat med Erik och vet exakt hur värdefull han kommer att bli för vår klubb. Det är en seriös idrottsman som alltid sätter laget i första hand och som tävlar varje dag och gör alla små detaljer bra. En stabil och viktig pusselbit i vårt lagbygge, säger Chris Abbott, sportchef i Rögle i ett pressmeddelande.

Nu återförenas Andersson inte bara med sportchefen Abbott, utan också den tidigare medspelare Ted Brithén som lämnade HV71 efter guldet.

– Det ska bli grymt roligt att få komma ned hit och spela för Rögle. Jag pratade med Chris och fick en bra bild direkt vad som händer här nere. Jag vet hur Chris var som spelare och vad han står för och det passar mig perfekt, säger Erik Andersson i ett pressmeddelande.

Sportchefen

Rögles sportchef ser stor potential i den fortfarande unge forwarden.

– Jag ser fram emot att följa Eriks utveckling hos oss. Han hade en tuff fjolårssäsong rent poängmässigt men gjorde allt som krävdes och behövdes för att vi skulle vinna SM för 14 månader sen. Jag hoppas han kan nå sin fulla potential hos oss även offensivt samtidigt som han arbetar hårt för att hjälpa oss vinna många tuffa hockeymatcher.

Mer om Rögle>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN