Rögle snuvar rivalerna på talangerna

0
1080
Foto: Bildbyrån

Det var tyst ett tag kring Rögle i Silly Season. Nu har klubben vaknat och nu snuvar de rivalerna på två riktiga talanger. Båda har skrivit på för två år.

Rögle har gjort klart med ett hett brödrapar, framför näsan på rivalerna har de signat Linus och Rasmus Sandin uppvuxna i Uppsala. Båda har spelat i såväl Modo som Almtuna och den yngre brodern Rasmus har även spelat i Brynäs. Nu är det Skåne och Ängelholm som gäller för bröderna, 21 och 17 år unga.

– Den här värvningen ska ses på sikt även om jag är ganska övertygad om att storebror Linus kan gå in och ta en roll redan i vinter. Vi är mycket nöjda med att få hit båda killarna till vår organisation, säger Anders ”Masken” Carlsson, sportchef i Rögle.

Valde Rögle före rivalerna

Bröderna Sandin startade hockeykarriären i Gimo i Uppsala och Linus gick via Almtuna till Modo, medan lillebror Rasmus gick direkt från Gimo till Modo. Via ungdomshockeyn i Modo till först Mora och sedan tillbaka till Almtuna i HockeyAllsvenskan har Linus nu hamnat i Rögle. Broder Rasmus flyttade tillbaka till Almtunas ungdomsverksamhet innan flyttlasset gick till Brynäs i Gävle. Nu ska bröderna ingå i Rögles framtida satsning.

– Linus är en välväxt ytterforward, högerskytt, som trots att han bara är 21 år har gjort två säsonger i allsvenskan och producerade riktigt bra i Almtuna den senaste säsongen, säger ”Masken” Carlsson och fortsätter:

– Rasmus rankas som en av landets två-tre största talanger i sin ålder. Rasmus Dahlin i Frölunda är etta. Rasmus har alla förutsättningar att bli en mycket bra back på hög nivå.

Nu har de båda bröderna skrivit på för två år med Ängelholmklubben.

– Både Linus och Rasmus är två framtidsnamn som vi tror mycket på och som kommer att hjälpa oss i framtiden, avslutar ”Masken”.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

elva − tre =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.