Foto: Bildbyrån

Mattias Ritola värvades till Leksand som stjärnan som skulle rädda kvar dalalaget i SHL. När klubben degraderades upphörde kontraktet att gälla och nu letar stjärnan ny klubb.
– Han vill ta ytterligare steg i sin karriär, säger Kalle Bodén till Hockeybladet.

Leksand vann dragkampen om stjärnan Mattias Ritola i slutet av säsongen. Stjärnvärvningen var en av de som skulle rädda kvar Leksand i SHL, något som inte lyckades. Ritola hade ett SHL-kontrakt, ett kontrakt som slutade att gälla samtidigt som klubben degraderades till HockeyAllsvenskan.

Nu ska han hitta en ny klubb att spela i till nästa säsong. Degraderade Leksand är inte ett alternativ eftersom HockeyAllsvenskan inte håller den nivå som Ritola vill spela på.

– Jag tror inte att HockeyAllsvenskan som liga motsvarar de förväntningar som Mattias har för att utvecklas som spelare. Han spelade VM så sent som förra året och vill spela där han utvecklas, säger Kalle Bodén, Ritolas agent till Hockeybladet.

Ritola stänger inga dörrar

När det gäller val av klubb i framtiden är stjärnforwarden öppen för förslag. Om det blir SHL eller någonstans utomlands står just nu skrivet i stjärnorna.

– Alla dörrar är öppna i dagsläget. När det gäller SHL är det lag som i huvudsak inte flyger som är av störst intresse för Mattias.

Att forwarden inte vill flyga beror på att han lider av den så kallade kristallsjukan som gör att han får problem med balansen när han flyger. Att åka tåg och buss går bra för 30-åringen från Borlänge.

– Han har ofta åkt tåg när resten av laget har flugit i de klubbar han varit tidigare.

Vill utvecklas

Nu vill Mattias Ritola ta ytterligare ett steg i karriären. Enligt agenten letar de nu efter en klubb där han kan ta ytterligare steg i sin utveckling som spelare.

– Det är de kommande tre, fyra åren som han ska stå på toppen av sitt hockeykunnande. Det ska vara ett lag där han kan ta ytterligare ett par steg i sin karriär, avslutar Bodén.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer