RBK-SILLY: Lånar ut målvaktstalangen till Hockeyettan

Rögle BK har startat ett samarbete med div 1 klubben Helsingborg HC till kommande säsong, sen tidigare är spelare som Casper Andersson, Adam Swärdh och Casper Åkesson klara för spel i Helsingborg i vinter. Idag stod det klart att målvaktstalangen Joel Svensson blir den fjärde Rögle-talangen som lånas ut till Helsingborg HC.

Joel Svensson ser fram emot att ta klivet till seniorhockey och Helsingborg HC.

-Joel har gjort tre säsonger i Rögles juniorlag och nu har vi bedömt att för Joels egen utveckling är det bäst att han börjar spela seniorhockey. Tack vare vårt fina samarbete med Helsingborg så finns det en målvaktsplats för Joel i deras seniortrupp vilket vi är mycket glada över, säger Daniel Glimmenvall sportchef för Rögles Juniorer till klubbens hemsida.

Fostrad i RBK

Joel Svensson är fostrad i Rögle och har spelat i klubben hela sin karriär och är nu inne på sitt sista år som junior. Svensson var förra säsongen med och träna med A-laget och var ombytt i några SHL-matcher som back up.

-Vi tror Helsingborg är en bra nivå för Joel när han nu ska ta steget in i seniorvärlden. Helsingborg är ett ungt och talangfullt lag med en bra träningsmiljö. Vi ser bara positivt på samarbetet med HHC och det är kul att flera av våra juniorer kan ta klivit in i seniorhockeyn i Helsingborg som nästintill hemmaplan, fortsätter Glimmenvall.

-Det känns som en jättebra lösning för mig. Jag är sugen att testa på seniorhockey och kommer till ett hungrigt och ambitiöst lag med bra träningskultur, säger Joel

Helsingborg HC tränare Brithen om att få in Joel

-Vi i Helsingborg är otroligt glada för den här möjligheten. Vi får en målvakt i Joel som tävlar varje dag och har höga ambitioner med sitt ishockeyspelande. Men vi ser det också som väldigt positivt då vi tar kliv närmre varandra samarbetsmässigt. Vår strävan och ambition är att vägen till HHC ska vara naturlig för Rögles juniorer om de vill ta steget ut i seniorhockeyn eller inte är redo för spel i Rögles A-lag, säger HHC:s tränare Tim Brithen.

Läs mer om RBK>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN