Räddade Rögle kvar i SHL – nu lämnar han

Han var en av SHL:s bästa värvningar under förra säsongen och räddade Rögle kvar i SHL. Nu drar 29-åringen över Atlanten och testar spel i NHL igen.

Målvakten Anders Lindbäck var med och räddade Rögle från degradering i våras. Nu nobbar han anbud från SHL och väljer att göra ett nytt försök i NHL, skriver Expressen.

Under förra säsongen lyckades Gävlesonen inte spela till sig ett nytt NHL-kontrakt, utan valde att åka hem till Sverige för att få fart på karriären igen. Det blev ett lyckat val och Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson hyllades för sin värvning.

Räddade 93,5 procent i kvalet

Lindbäck var en av SHL:s bästa målvakter och hade hela 91,6 i räddningsprocent i SHL och i kvalet steg siffran till 93,5 procent. Nu räckte det inte för att Rögle skulle hinna ikapp Örebro. Nu blev 29-åringen en starkt bidragande orsak till att Rögle spelar i SHL även den kommande säsongen.

Nu gör han ett nytt försök i NHL och enligt Expressen kommer Lindbäck att skriva på för en NHL-organisation inom kort. Vilket lag det blir är inte avslöjat än.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN