Profilens son byter klubb – klar för nykomlingen

0
1185
Foto: Bildbyrån

Hans pappa var en stjärna och har sitt tröjnummer pensionerat. Profilens son har haft en brokigare karriär. Nu är han klar för ny klubb till nästa säsong.

Hans pappa hade en nästintill sagolik karriär med massor av medaljer och mästartitlar Snart kanske David Rundqvist också är där. Men först ska han flytta från Örnsköldsvik och Modo. Den tidigare Färjestadstalangen har nämligen gjort klart med en ny klubbadress till nästa säsong. Ny klubb blir en nykomling i HockeyAllsvenskan.

Byter klubb

David kom fram som junior i Färjestad där pappa Tomas satt stort avtryck. Hemma i Karlstad gjorde han SHL-debut innan han flyttade de få milen till Karlskoga. Under sin första säsong i HockeyAllsvenskan gjorde Rundqvist 29 poäng i grund- och kvalserie. En säsong som gav honom en ny SHL-chans. I Djurgården den här gången. Hos Stockholmarna blev det inte mer än ungefär en och en halv säsong innan han flyttade hem till Värmland. Samma säsong avslutades med spel i så väl BIK Karlskoga som Färjestad. Säsongen som gick spenderades dock lite mer norrut. I Örnsköldsvik och Modo närmare bestämt. En stabil säsong för 24-åringen som snittade en poäng varannan match. Nu blir det dock ett nytt klubbyte för honom.

Klar för nykomlingen som spikar truppen

Den Hammaröfostrade centern är nämligen klar för Troja/Ljungby. Klubben som i våras åter blev klart fören ny sejour i landets näst högsta serie. David kommer att spela i tröja nummer tretton och han är siste man in i truppen.

– En intressant spelare i bra ålder där vi både får rutin i och med 70-talet SHL-matcher och 110-talet Allsvenska matcher samtidigt som vi fortfarande har en spelare med hunger av att vilja bli bättre och som strävar uppå. David är en spelare med spelskicklighet och med ett skönt driv i åkningen som jag tror kan bli ett bra komplement till övriga centrar, en lagdel där jag för övrigt är nöjd över den konkurrens som vi får i och med denna signering, säger tränaren Pelle Svensson till klubbens hemsida och avslutar:

– Nu stänger vi butiken och startar säsongen med denna trupp. På målvaktssidan har vi skrivit A-lagskontrakt med Jesper Eliasson som kommer att träna med oss i vinter, precis som han gjorde redan förra säsongen.

LÄS MER: Klar för femte allsvenska klubben på fem säsonger

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.