OSKARSHAMN: Före detta Rögleforwarden på korttidskontrakt

0
432
Före detta Rögleforwarden på korttidskontrakt
Foto: Bildbyrån
Den före detta Rögleforwarden Felix Schütz är klar för Oskarshamn på ett korttidskontrakt. Där återförenas han med Rok Ticar och Simon Després från sin tid i Kölner Haie.

Skadedrabbade Oskarshamn har gjort klart med den före detta Rögleforwarden Felix Schütz, som anländer till Oskarshamn under måndagen. Kontraktet är ett kortidskontrak, men kan enligt sportchefen Daniel Stolt förlängas.

– Just nu är han intagen på ett korttidskontrakt för att ersätta skadad spelare så får vi se hur det blir framöver, säger Daniel Stolt i ett pressmeddelande.

Återförenas

I Oskarshamn återförenas Schütz med Rok Ticar och Simon Deprés, två spelare han känner väl från de två senaste åren i tyska ligan och Kölner Haie.

Nu hoppas Stolt på en snabb behandling av övergången och att han kan spela redan på torsdag med sin nya klubb.

– Jag kommer att göra vad jag kan för att han ska bli spelklar till nästa match, Brynäs borta på torsdag, säger Stolt.

Spelat i KHL och AHL

I tyska ligan har han gjort över 200 poäng på drygt 300 matcher. I Rögle snittade han en halv poäng per match. De två senaste säsongerna i Haie gjorde Schütz 90 poäng (38 mål) på sina 113 matcher.

2018 var Schütz med och tog ett mycket överraskande OS-silver sedan man bland annat slagit ut Sverige redan i kvartsfinalen.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

11 + arton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.