Foto: Bildbyrån
Efter fem raka säsonger i KHL lämnar Ryan Stoa ligan för spel i SHL och Örebro den kommande säsongen, skriver klubben på sin webbplats.

Örebro förstärker truppen inför säsongen. Under måndagen meddelade klubben på sin hemsida att centern Ryan Stoa skrivit på för spel i Närkeklubben den kommande säsongen. Den 32-årige amerikanen kommer senast från spel i KHL med det ryska laget Traktor Chelyabinsk där det blev 59 matcher och 27 (11+16) poäng för Stoa.

– Jag är riktigt laddad över att få komma till Sverige och spela för Örebro. Det här blir ett nytt äventyr för mig och min fru. Det blir första gången för mig i Sverige och jag har hört mycket bra om ligan. Jag har spelat med många svenskar under åren och jag har hört att fansen och stämningen i Örebro ska vara något extra, säger Ryan Stoa till Örebros webbplats.

“En stor och kraftfull center”

Örebros sportchef, Niklas Johansson, beskriver Ryan Stoa som en kraftfull center med mycket rutin.

– Jättekul att Ryan väljer att komma till oss. En stor och kraftfull center som besitter de egenskaper som vi har letat efter. Vi får in en kille med massvis av rutin och som är en riktigt bra kille i gruppen, säger Johansson till Örebros hemsida.

Totalt har Ryan Stoa noterats för 40 NHL-matcher, 290 AHL-matcher och 282 KHL-matcher. Under OS i Sydkorea 2018 spelade centern fem matcher för det amerikanska landslaget.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer