Foto: Bildbyrån

Idag blev det klart att Örebro-backen lämnar laget för spel i Finland nästa säsong. Han blir nu den 13:e från SHL att flytta öster ut.

Johan Motin har sedan tidigare varit klar för att lämna Örebro. Idag blev även hans nya klubbadress officiell. Den 27-årige backen från Bofors flyttar från Örebro till finska klubben Lukko Rauma, detta kunde Hockeysverige.se rapportera om tidigare under dagen.

Spelat i Örebro sedan 2012

Motin kom till Närke-laget säsongen 12/13 då man spelade i HockeyAllsvenskan. Säsongen efter det tog han tillsammans med laget klivet upp till SHL. Han har tidigare även representerat klubbar som Färjestad, Timrå och Bofors IK (som idag heter BIK Karlskoga).

Får sällskap av Hillding

Moten blir dock inte ensam svensk i Lukko Rauman. I laget finns redan den förre SHL-spelaren Joakim Hillding. Lukko Raumans tränare Pekka Virta har detta att säga om att ha båda svenskarna i laget:

Vi tror att han kan vara till stor hjälp i vårt nya centrala spel och vice versa. Vi tror att de två  svenskarna (Motin, Hilding) kan stödja varandra och bidra till laget på ett eller annat sätt, eller kanske till och med ensamma, säger Virta på klubbens hemsida.

Flertalet spelare har lämnat Örebro

Örebro har under våren fått en del tråkiga besked från sina spelare. Motin är långt ifrån den första att lämna klubben. Andra spetsspelare som lämnat laget är: Julius Hudacek, Gregg Squires och Martin Johansson. Mer information och Örebros spelartrupp finns i Hockeybladets trupprapport 17/18.

Svenskarna flyttar till Finland

Det är utöver Motin flertalet andra spelare i SHL som tagit flytten från Sverige till våra grannar i öst. Hockeysverige skrev tidigare idag om att det rör sig om 13 spelare som har flyttat till finska Liiga. Idag blev även Mikko Lethonen klar för spel i Finland nästa säsong.

 

 

 

Annonser

Kommentarer

Kommentarer