Foto: Bildbyrån

Den hockeyallsvenska nykomlingen Troja-Ljungby fortsätter sitt lagbygge och nu är den sjunde backen klar. Backen hämtas från klubbens samarbetsklubb Växjö Lakers.

Troja-Ljungby är i det närmaste klara med backbesättningen och lagets sjunde back är nu inskriven i truppen. Från samarbetsföreningen Växjö Lakers hämtas den unge backen Carl Ernstig, som under förra säsongen spelade i smålänningarnas J20-lag. Under förra säsongen fick han känna på A-lagsspel med elva framträdanden i SHL.

– Det ska bli kul att få jobba ihop med Carl, säger Pelle Svensson, huvudtränare i Troja-Lungby till klubbens hemsida.

En stor back

Det är en stor back, 193 cm och 94 kg, som ansluter till Troja-Ljungby och Ernstig har skrivit på för en säsong. Enligt tränare Svensson har storleken betydelse för den unge backen.

– Han är ju en rejäl kille med både räckvidd och kraft, som i sina seniormatcher i SHL fungerat väl och gjort ett gott jobb. Nu kommer han hit till oss för att försöka att etablera sig på seniornivå och därigenom försöka studsa vidare uppåt. Jag gillar det jag har sett och har utöver det fått väldigt bra rekommendationer av ledarna i Växjö om honom som kille och hans attityd till träning och match där hans C på bröstet i det J20 SuperElit lag som tog silver i våras tyder på fina ledaregenskaper, säger Svensson.

Från Gislaved till Troja

Under den förra säsongen var Ernstig kapten i Växjö Lakers J20-lag och han har tillhört Växjö i fem säsonger. Innan dess representerade den reslige backen sin moderklubb Gislaved. Där var han kapten för klubbens U16-lag under sin sista säsong i klubben.

Nu blir det den första riktiga seniorsäsongen för den unge backen.

Växjö Lakers och Troja-Ljungby presenterade sitt samarbete så sent som igång, något som upprör framförallt Trojas supportrar. Troja-Ljungby är nykomlingar i HockeyAllsvenskan efter tre säsonger i division 1.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer

Scandic