Svenska backarna går mot NHL-debut

0
864
FOTO: Bildbyrån

Efter att ha imponerat under försäsongen ser nu Andreas Borgman och Calle Rosén ut att ha goda chanser till spel i Toronto Maple Leafs NHL-premiär under natten till torsdag.
– Det var det man siktade på när man kom hit, säger Calle Rosén.

Under våren skrev HV71:s Andreas Borgman och Växjö Lakers Calle Rosén på varsitt entry-level kontrakt med NHL-klubben Toronto Maple Leafs. De senaste veckorna har de varit på besök i sin nya klubb för att visa upp sina kvaliteter och, om möjligt, ta en plats i truppen under den kommande säsongen. Trots att de båda backarna imponerat under försäsongen har experter tippat att max en av dem kommer få inleda säsongen i NHL. Men när den sista gallringen genomfördes överlevde båda och därmed finns goda chanser till spel i premiärmatchen mot Winnipeg Jets natten mot torsdag.
– Det är helt klart en möjlighet, säger Torontos tränare Mike Babcock till Sportsnet.

”En dröm som går i upplevelse”

Andreas Borgman som var en av SM-guldvinnarna HV71:s mest framstående spelare under förra säsongen tar framgången med ro, men är givetvis glad över beskedet:
– I så fall är det en dröm som går i upplevelse. Jag försöker att inte sväva iväg i tankarna utan fokuserar på att jobba hårt varje dag.

Torontos general manager Lou Lamoriello lyfter fram flera positiva egenskaper hos den svenske backen.
– Borgman är en stor kille. Samtidigt är han bra på skridskorna och har ett farligt skott, säger han till Sportsnet.

”Självklart hade det varit kul att ta en plats i NHL”

Utöver VM-hjälten och storstjärnan William Nylander som haft en fast plats i Torontos trupp sedan en tid tillbaka kan alltså Borgman även få sällskap av den tidigare Växjöbacken Calle Rosén.
– Det var det man siktade på när man kom hit. Självklart hade det varit kul att ta en plats i NHL, men jag har en lång väg kvar och det gäller att fortsätta jobba hårt varje dag, säger Calle Rosén till Torontos youtubekanal.

Rosén har under försäsongen fått testa på att styra lagets powerplay spel, något han hoppas få göra även i NHL.
– Man har rätt bra killar runtomkring sig. Det är väldigt kul att spela med dem och man hoppas förstås få göra det i NHL också, säger han.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

arton − sex =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.