Foto: Bildbyrån

Efter guldsuccén med Färjestad skrev Jonas “Monstret” Gustavsson på ett NHL-kontrakt. Nu kan han vara på väg hem till Sverige.

Jonas Gustavsson värvades till Färjestad efter att ha haft en fin utveckling som junior och sedan även senior i AIK. Det blev två säsonger i Karlstad, ett rekordslutspel och ett SM-guld som gav honom kontrakt med Toronto Maple Leafs i NHL. Efter åtta säsonger och fyra NHL-klubbar är han nu på väg hem till Sverige igen, skriver Sportbladet.

Flera SHL-klubbar visar intresse

Det har ryktats om både Örebro och Djurgården sedan “Monstret” öppnat för en återkomst till hemlandet. Men nu ska det tydligen vara en annan klubb som blir nästa anhalt efter närmare 200 NHL-matcher. Klubben som Gustavsson uppges vara klar för är Linköping när hans kontrakt med Edmonton går ut. Detta samtidigt som Marcus Högberg ska vara på väg åt andra hållet för spel i Ottawas organisation.

Klubbarna “Monstret” representerat i NHL har varit Toronto, Detroit, Boston och senast Edmonton där det endast blev sju NHL-matcher den senaste säsongen. Han har även tagit två VM-brons och varit uttagen till två OS där det blivit ett silver.

Kommentarer

Kommentarer