Mästarna värvar offensiv trio

Det har handlat om spelarna som lämnat HV71 efter SM-guldet. Nu kommer positivare nyheter för mästarna. Nu värvas tre offensivt starka spelare.

För bara ett par dagar sedan tappade HV71 talangen Lias Andersson till Frölunda, det var bara en i raden av spelare som lämnat efter SM-guldet. Nu kommer glada nyheter för fansen. Man värvar tre forwards.

Har gått skadad efter fin inledning

En av spelarna heter Sebastian Wännström och plockas in från förra säsongens bottenlag Rögle. På meritlistan har han AHL-spel och ett SM-guld med Brynäs. Han inledde den senaste säsongen med 18 poäng (9+9) på 20 matcher innan han blev skadad för resten av säsongen. Nu är han dock återställd och klar för HV71.

– I Sebastian får vi en oerhört skicklig forward med bra skott och fin skridskoåkning och som kommer bli en stor tillgång till vårt lag, säger sportchefen Johan Hult till klubbens hemsida.

Jagades av NHL-klubbar efter succén

Den andra spelaren i fråga är BIK Karlskogas storstjärna från den senaste säsongen, Victor Ejdsell. Han vann poängligan i HockeyAllsvenskan där han noterades för 57 poäng (25+32) på 50 matcher. Sedan dess har han debuterat i Tre Kronor och ryktats till både HV71 och NHL(!).

– Victors fjolårssäsong i HockeyAllsvenskan har väl knappats undgått någon i hockeysverige. En center med alla verktyg för att bli hur bra som helst och vi är glada att Victor kommer att dra på sig HV-tröjan kommande säsong, säger Johan Hult.

Vunnit CHL och SM-guld hos konkurrenten

Nummer tre som ansluter till Jönköpingslaget är den tidigare Frölundaspelaren Robin Figren. Han draftades av New York Islanders och har representerat flera SHL-klubbar. De fyra senaste säsongerna har han spenderat i Frölunda och Göteborg där det blivit både SM-guld och seger i CHL.

– Robin passar in bra i vårt spel då han, liksom vi, gillar att spela en hockey med mycket fart. Han är en producerande forward som är en profil både på och utanför isen, säger Hult.

Samtliga kontrakt är skrivna över två år.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fjorton + 17 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN