Foto: Bildbyrån

HV71 har sedan SM-guldet för ett par veckor sedan täppt igen ett par luckor som uppstått. Nu värvar mästarna ytterligare och det från Leksands IF.

Så sent som i början på den här veckan värvade man tre forwards. De som anslöt var då Robin Figren från Frölunda, Seabstian Wännström från Rögle samt HockeyAllsvenskans succéman Victor Ejdsell. Nu kommer ytterligare en värvning men på backsidan denna gång.

Återvänder till Småland

Efter att ha varit med och spelat upp Leksand i SHL noterades Alexander Ytterell för 12 poäng (3+9) på 48 matcher den senaste säsongen. Dock kunde han inte rädda laget från nedflyttning. Nu väntar nya utmaningar men fortsatt i SHL för Vetlandasonen. Den här gången hemma i Småland.

– Jag har följt HV71 sedan jag var liten och alltid velat spela i klubben. När nu möjligheten dök upp var det ett lätt val. Jag hoppas att jag kan bidra till lagets offensiv, även om jag det senaste året även blivit bättre i det defensiva spelet, säger Ytterell till HV71’s hemsida.

En kan var glad över kontraktet på två år är sportchefen Johan Hult. Han lyfter fram hans offensiva spel och verkar sätta det främst.

– Alexander är en offensivt duktig back med ett bra skott och en härlig spelförståelse, säger Hult.

Kommentarer

Kommentarer