Mästaren återvänder till svensk hockey: ”perfekt möjlighet”

Under den senaste säsongen vann Morten Jensen både den danska ligan och den danska cupen. Nu lämnar backen Danmark för spel i HockeyAllsvenskan med Kristianstad.
– Som spelare ser jag mig själv som en tvåvägs back som gillar det offensiva spelet men ändå sätter stor stolthet i det defensiva spelet, säger backen till Kristianstads webbplats.

Morten Jensen lämnar danska Rungsted Seier Capital för spel i Kristianstad, meddelar den skånska klubben på sin hemsida. Den 22-årige backen lämnade Rögle inför säsongen 2017/2018 men nu återvänder Jensen alltså till Skåne.

– Vi är väldigt glada att en av danska ligans bästa backar de senaste två säsongerna valt att komma till oss. Morten är en skridskoskicklig back som är bra på att sätta igång spelet och följa med upp i anfallen. Morten kommer bli en viktig komponent i vårt kreativa spel, säger Kristianstads huvudtränare Mikael Gath till klubbens hemsida.

Morten Jensen, som bokförts för 13 SHL-matcher i Rögledressen, beskriver sig själv som en tvåvägsback. Mellan 2013/2014 och 2016/2017 noterades 22-åringen för flertalet matcher i Rögles J18- och J20-lag.

– Jag hade ett bra snack med Gath och tyckte allting kändes bra och spännande i Kristianstad. Sedan såg jag det som en perfekt möjlighet för mig att ta nästa steg i min hockeykarriär, säger Jensen till Kristianstads hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN