SMÄLLEN: Talangen missar NHL-campen

Vart tar han vägen nästa säsong? Det är frågan. Först skulle han visa upp sig i Nordamerika. Talangen missar dock NHL-campen på grund av sjukdom.

Han hade en stark säsong i Timrå och fick utmärkelsen Guldgallret som HockeyAllsvenskans bästa junior. Sedan säsongens slut har det spekulerats i vart han ska ta vägen. Klart stod det att Jonathan Dahlén skulle åka över till Nordamerika för att visa upp sig hos Vancouver Canucks. Nu har han dock drabbats av ett bakslag.

Talangen sjuk – missar NHL-campen

Dahlén, som bland annat öppnat för spel i SHL, missar alltså rookie-turneringen ”Young Stars Classic”. Turneringen som är en del av en lägervecka hos Vancouvers organisation. Mellan den 7:e och 11:e September skulle Jonathan ha spelat tre matcher och genomfört ett par träningar med flera av talangerna som Vancouver äger rättigheterna till. Nu missar han dock turneringen på grund av sjukdom. Enligt organsationens twitterkonto är det körtelfeber som stoppar 19-åringen.

Radarpartnern inte heller med

Samtidigt så är inte heller Dahléns radarpartner från Timrå, Elias Pettersson inte med under veckan. Han är med största sannolikhet kvar i Växjö för att förbereda sig inför SHL-säsongen. Pettersson valdes som nummer fem totalt i sommarens draft av Canucks. Två talanger som kommer att vara med under veckan är bland annat den finske backen Olli Joulevi och forwarden Brock Boeser. Det vankas sedermera möten med Calgary Flames, Edmonton Oilers och Winnipeg Jets.

Öppnar för SHL

Tidigare har just Jonathan Dahlén öppnat för spel i SHL kommande säsong. Chanser som nu kan öka då han missar turneringen och veckans träningar med NHL-organisationen. Det återstår dock att se hur det blir. Inga dörrar är stängda, för varken NHL, AHL eller SHL. Blir det en återförening med radarpartnern Elias Pettersson i Växjö kanske?

– Vi håller Sverige-dörren öppen, sade pappan och före detta NHL-spelaren Ulf Dahlén tidigare.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN