Foto: Bildbyrån

Två av de dumpade målvakterna gjorde succé i SHL för två år sedan, den tredje har haft det svårt att ta en plats i SHL. Nu dumpas de av sina NHL-klubbar.

De två målvakterna Mantas Armalis och Jonas Gunnarsson var svensk hockeys lysande målvaktsstjärnor för två säsonger sedan. Armalis var firad stjärna i Djurgården, där han petade Mikael Tellqvist som första målvakt. Gunnarsson slog igenom i Malmö.

Båda tog chansen och åkte till USA och skrev NHL-kontrakt med San Jose Sharks respektive Nashville. Nu har drömmen spruckit något, skriver HockeySverige.

Släpper rättigheterna för målvakterna

Nu har klubbarna släppt rättigheterna för Armalis och Gunnarsson, vilket gör dem till Free agents den första juli. Det beror på att målvakterna inte fått något så kallat qualifying offers.

Samtidigt meddelar Columbus Blue Jackets att de släpper rättigheterna för Oskar Dansk som varit utlånad till Rögle de två senaste säsongerna utan att lyckas nämnvärt hos skåningarna.

Varken Armalis eller Gunnarsson harde någon stor säsong i AHL. Armalis släppte in 3,06 mål per match och hade 88,5 i räddningsprocent på sina 24 matcher, Gunnarsson fick endast spela 16 matcher och släppte in 3,29 mål per match och hade 87,8 i räddningsprocent.

Nu får målvakterna leta nya arbetsgivare.

Kommentarer

Kommentarer