Malmö ratar forward – klar för krisklubben

0
1418
Malmö ratar forward – klar för krisklubben
Foto: Bildbyrån

Malmö ratar Emil Molin som nu är klar för krisklubben Brynäs, där pappa Ove är spelarutvecklare. Kontraktet gäller säsongen ut.
– Vi får in en smart och tänkande hockeyspelare, säger Michael Sundlöv.

Emil Molin är klar för krisklubben Brynäs sedan han ratats av Malmö. Totlat blev det endast 20 matcher i Malmötröjan sedan han fick fjolårssäsongen spolierad av skador. Molin kom som en poängmakare till Malmö, men mäktade endast med åtta poäng på sina 20 matcher.

– Vi har haft en dialog och känner båda parter, att vi inte fått ut max av situationen. Därför anser vi nu att det bästa är om vi går åt varsitt håll. Vi vill samtidigt passa på att tacka Emil för hans insatser för oss och önska honom ett stort lycka till i den fortsatta karriären, säge Patrik Sylvegård sportchef i Malmö i ett pressmeddelande.

Klar för Brynäs

Nu återvänder 26-åringen till klubben han tog SM-guld med 2012, där också pappa Ove Molin finns i ledarstaben som spelarutvecklare. Sportsligt ansvarige på herrsidan i Brynäs Micael Sundlöv hoppas att forwarden ska få fart på både power- och boxplay i laget.

– Jag har haft ynnesten av att jobba med Emil tidigare när han var yngre, men även ett år i Modo när han var ”vuxen”. Då var han en härförare där och hade en fantastisk säsong med 51 poäng i allsvenskan. Vi får in en smart och tänkande hockeyspelare. Han kan göra mål, han kan passa – han kan också, något alla kanske inte ser, spela i defensiva situationer. Han gör det bra i alla spelformer, både powerplay och boxplay, säger Michael Sundlöv till klubbens hemsida.

Klubben i hjärtat

Den 26-årige forwarden ser fram mot att komma hem till Gävle och spela i Brynäströjan igen.

– Det har gått ganska fort senaste dagarna. När Brynäs hörde av sig var det inte så mycket att fundera på. Det är klubben jag har närmast hjärtat och det blev ett ganska enkelt beslut att ta, säger han till Brynäs hemsida.

Han ser tillbaka på den misslyckade tiden i Malmö och änner att detta är bäst för båda parter.

– Det blev inte som jag tänkte och jag känner att jag inte har fått ut det jag velat av mitt spel. Jag tror att det här är en bra lösning både för mig och klubben, säger Molin o ett pressmeddelande.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

två + två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.