Foto: Bildbyrån

Silly Season är i full gång. Klubbarna rekryterar nya spelare, idag listar Hockeybladet några av spelarna som väntas röra på sig inom SHL och HockeyAllsvenskan i sommar. 

Matt Anderson, fw, Djurgården IF
Potentiella nya klubbadresser: Brynäs IF och Luleå HF
– Den vasse målskytten har tidigare aviserat att han vill stanna i Sverige, men Djurgården verkar inte kunna matcha hans förväntningar ekonomiskt. Nu kan han röra på sig inom Sverige och flera klubbar uppges visat intresse. Däribland Brynäs och Luleå.

Milan Gulas, fw, Färjestad BK
Potentiella nya klubbadresser: Växjö Lakers, Örebro HK
Som Hockeybladet kunde rapportera i förra veckan så kommer Milan Gulas med största sannolikhet att lämna Färjestad, på grund av att han vill ha ett så kallat artistkontrakt. Agenten bekräftade att det finns intresse både utomlands och i SHL, men att han ännu inte bestämt sig för var han ska spela nästa säsong.

Robin Figren, fw, utan klubb
Potentiella nya klubbadresser: Linköping HC, Djurgårdens IF
– Fick lämna Frölunda efter fyra säsonger i föreningen. Nu ser Figren ut att flytta till en annan SHL-klubb och i förra veckan kunde vi rapportera om att Djurgården ligger nära till hands. Tidigare klubben Linköping är också en möjlig destination för forwarden.

Ted Brithén, fw, HV71
Potentiella nya klubbadresser: Rögle BK, Frölunda HC, Linköpings HC
– Gör sin fjärde säsong i HV71 och har ett utgående kontrakt. Moderklubben Rögle letar centrar, kanske kan en flytt tillbaka till Ängelholm vara aktuell för 26-åringen? En annan klubb som kan ligga nära till hands är Frölunda som skickade hela elva spelare och letar nytt. Tidigare tränaren, Dan Tangnes, Linköping lär även han vara intresserad.

Robin Gartner,b, utan klubb
Potentiella nya klubbadresser: Leksands IF, Mora IK
Ryktas tillbaka till Dalarna där han representerat både Leksand och Mora. Ett Mora som tog steget upp i SHL för några veckor sedan är på jakt efter backar och dessutom känner man Gartner sedan tidigare. Leksand söker ytterligare två backar och vet precis vad man får i tvåvägsbacken som inte fick fortsatt förtroende i Karlskrona. Lär hamna i Dalarna.

Konstantin Komarek, fw, utan klubb
Potentiella nya klubbadresser: Mora IK, Luleå HF och Karlskrona HK
– MrMadhawk avslöjade tidigare under månaden att centern besökt Karlskrona. Den tidigare klubben Luleå är även de på jakt efter nya centrar och Komarek som gjorde en hyfsad säsong i Malmö kan få en nytändning av en flytt. Nykomlingen lär också vara intresserade av centerns tjänster.

Tomas Skogs, b, utan klubb
Potentiella nya klubbadresser: Mora IK, Rögle BK
– Den defensive backen fick lämna Färjestad. Kanske återvänder han till Mora? Moderklubben har anmält intresse för boxplayspecialisten som har mängder med erfarenhet från spel i SHL. Även Rögle letar efter en rutinerad back att komplettera sin backuppsättning med, men Mora lär ligga närmast till hands ifall han flyttar inom SHL.

Daniel Olsson Trkulja, fw, AIK
Potentiella nya klubbadresser: Örebro HK, Skellefteå AIK
– ”Trucken” har utvecklats enormt i AIK de senaste säsongerna och ska en flytt vara aktuellt lär det bli till SHL. Tidigare har de rapporterats om att Örebro har varit intresserade av forwardens tjänster men det lär vara fler med i kampen om 26-åringens signatur.

Alex Lavoie, fw, BIK Karlskoga
Potentiella nya klubbadresser: Karlskrona HK, Färjestad BK
– Den kanadensiska centern var under den gångna säsongen supersuccén, Victor Ejdsells lekkamrat. Har ett väldigt begåvat spelsinne och besitter ett par riktigt vassa handleder. Sånt lockar SHL-klubbarnas ögon och en flytt till SHL lär vara högaktuell.

Anton Holm, fw, Södertälje SK
Potentiella nya klubbadresser: Djurgårdens IF, Växjö Lakers, Luleå HF, Brynäs IF
– Vann hela HockeyAllsvenskans skytteliga trots att han spelade i ett bottenlag. Gjorde mål från alla möjliga vinklar och uppges ha flera SHL-klubbar efter sig. Djurgården ligger nära rent socialt och bör vara intresserade. Även klubbar som Växjö, Luleå och Brynäs lär vilja knyta åt sig 26-åringen.

Christopher Fish, fw, VIK Västerås HK
Potentiella nya klubbadresser: Malmö Redhawks, Modo, Linköping
– Bloggaren MrMadhawk rapporterade om Malmös intresse för den hårt jobbande forwarden, men det lär vara fler klubbar som är inblandade. Tidigare klubben Linköping lär också vara intresserade. Blir det ingen flytt till SHL borde flera klubbar i HockeyAllsvenskan hugga.

Lukas Zetterberg, fw, VIK Västerås HK
Potentiella nya klubbadresser: Leksands IF, Timrå IK
– Uppgavs under kvalet med Västerås skrivit på för Timrå i HockeyAllsvenskan. Skarpskytten lär vara ett hett namn på marknaden med tanke på sitt grymma skott. Om han inte redan är klar för spel i HockeyAllsvenskan så lär han i alla fall bli.

Drew Paris, b, Dornbirner EC
Potentiella nya klubbadresser: Tingsryds AIF, IK Oskarshamn
– Efter succésäsongen i Tingsryd flyttade den hårdskjutande backen till Modo där det inte gick lika bra, och sedermera fick han lämna klubben. Nu ser han ut att återvända till den tidigare klubben. Skulle det inte bli en flytt till Tingsryd lär flera andra HockeyAllsvenska klubbar vara intresserade.

Christopher Liljewall, fw, utan klubb
Potentiella nya klubbadresser: Leksands IF, Troja Ljungby, BIK Karlskoga
– Det stora grönvita hjärtat fick lämna Rögle till mångas förvåning. Nu lär egentligen hela HockeyAllsvenskan stå på kö till Liljewalls signatur. Blir det inte SHL eller spel utomlands lär en flytt till andraligan vara högst aktuell.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer