LISTA: Bästa övergångarna – inom SHL

0
1938
Foto: Bildbyrån/Montage

Inte mindre än 29 spelare har rört på sig inom SHL under årets ”silly season”. Hockeybladets redaktör Lebisch listar samtliga övergångar inom ligan – och förutspår de allra bästa.

I ”silly season”-tider duggar värvningarna tätt och många av dem handlar om spelare som byter från ett SHL-lag till ett annat. Hittills i år har 29 spelare bytt SHL-klubb. Av de 14 lagen har 13 värvat minst en spelare från en konkurrent, medan alla 14 har tappat minst en spelare till ett lag inom ligan. Det enda laget som ännu inte värvat från någon av motståndarlagen är Brynäs, medan det lag som värvat flest poäng är Frölunda – som plockat hela 91 poäng från konkurrenterna.

Värvningar inom SHL:

Brynäs:
Djurgården: Joacim Eriksson (Växjö)
Frölunda: Pontus Westerholm (Brynäs), Pathrik Westerholm (do), Lias Andersson (HV71), Adam Almqvist (do)
Färjestad: Ilari Melart (Luleå), Christoffer Törngren (HV71), Martin Johansson (Örebro)
HV71: Robin Figren (Frölunda), Sebastian Wännström (Rögle), Pierre Engvall (Mora)
Karlskrona: Henrik Törnqvist (Linköping), Konstantin Komarek (Malmö), Cory Murphy (Växjö), Bobbo Pettersson (Örebro)
Linköping: Jimmy Andersson (Karlskrona)
Luleå: Patrick Cehlin (Rögle)
Malmö: Niklas Arell (Karlskrona)
Mora: John Persson (Färjestad), Tomas Skogs (do), Jacob Lagacé (Luleå), Michael Haga (Örebro)
Rögle: Alexander Younan (Frölunda), Craig Chira (Luleå), Kevin Gagné (Mora)
Skellefteå: Matt Anderson (Djurgården), Jonathan Pudas (Brynäs)
Växjö: Andrew Calof (Skellefteå)
Örebro: Christopher Mastomäki (Luleå)

De fem bästa övergångarna:

Matt Anderson (Djurgården → Skellefteå)
– En beprövat produktiv SHL-center som med rätt omgivning kan bli ännu vassare, även om han knappast blir yngre. Två raka 18-målssäsonger i ett Djurgården som haft det kämpigt. Kommer ge Skellefteå ytterligare offensiv spets.

Patrick Cehlin (Rögle → Luleå)
– Kommer från en säsong som tog slut tidigt på grund av skada. I sina bästa stunder håller han dock hög SHL-klass och gjorde hela 36 poäng för två säsonger sedan i ett svagt Rögle.

Andrew Calof (Skellefteå → Växjö)
– Trots att han kommer från en (med sina mått mätt) tung säsong i Skellefteå, är han en av de tyngsta värvningarna i hela SHL. En målfarlig ytterforward som lär ha åtminstone 15–20 mål i sig.

Sebastian Wännström (Rögle → HV71)
– Fartfylld spelare som bara gjorde 20 matcher i Rögle förra säsongen, men som på de matcherna producerade näst intill oförskämt bra. Nio mål och nio assist är lysande siffror med tanke på hans totala istid för säsongen. Kan han hålla sig skadefri blir han ett sylvasst vapen för de regerande mästarna.

Joacim Eriksson (Växjö → Djurgården)
– Den enda målvaktsvärvningen inom ligan, men den kanske viktigaste värvningen av dem alla. Här får Djurgården den toppmålvakt de saknat på senare år. Inget ont om Mikael Tellqvist eller hans kollegor i Djurgården på senare år, men någon Eriksson-klass har inte uppnåtts.

Bubblare: 

”Westerholm-paketet” (Brynäs → Frölunda)
– I bröderna Westerholm får Frölunda ett par för någon av de två toppkedjorna. Väldigt starka tillsammans, men har en tendens att ”falla bort” från många matcher.

Ilari Melart (Luleå → Färjestad)
– En viktig värvning för ett Färjestad som tappat Magnus Nygren och där även Ole Kristian Tollefsen är ett frågetecken. I Ilari Melart får laget en back som både kan göra poäng och spela fysiskt.

Lias Andersson (HV71 → Frölunda)
– Draftas i sommar, men nästa säsong kan han mycket väl blomma ut på allvar. Gör förmodligen sin sista säsong i SHL innan han åker över till Nordamerika.

John Persson (Färjestad → Mora)
– Har en stark offervilja i sig och ger allt i varje byte. Fick inte riktigt chansen i Färjestads offensiv, men i nykomlingarna Mora lär han få en större roll och möjlighet till utlopp för sina offensiva kvalitéer.

Pierre Engvall (Mora → HV71)
– En ung och utvecklingsbar spelare som kommer från en mycket stark säsong i Mora. Var en starkt bidragande orsak bakom klubbens avancemang.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 − 1 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.