LIF-SILLY: Två heta namn och en junior klara för Leksand

0
3844
Foto: Bildbyrån
Leksand förbereder sig för fullt för SHL och har i dagarna gjort klart med två heta namn till truppen. Samt att klubben har förlängt med junioren Axel Bergkvist.

SHL säsongen närmar sig sitt slut, och medan finalerna spelas har nykomlingen Leksand gjort klart med två heta namn till truppen. Det rör sig om de etablerade spelarna Jonas Ahnelöv och Johan Fransson. Ahnelöv har de senaste säsongerna spelat i KHL, där han varit en del av Avangard Omsk. Han har även varit på en sejour i Nordamerika där han har spelat för San Antonio Rampage i AHL. Jonas Ahnelöv har även varit med i Arizona i NHL och kommer senast från en säsong i Rögle.

Först och främst ska det bli kul att få komma upp till Leksand och spela. Det är en anrik och stor klubb med supportrar överallt så det ska bli riktigt kul, säger han till deras hemsida.

Enligt han själv ligger hans största styrka i defensiven och beskriver sig som en tvåvägsback

– Men jag följer gärna med i anfallen när tillfälle bjuds, säger Jonas Ahnelöv.

” Fortsätter bygga våran stabila ram”

Tomas Johansson, sportchef i Leksand ser så här på Jonas Ahnelövs del i laget.

– Jag är glad att Jonas vill hoppa på resan med oss i Leksands IF. I och med rekryteringen av Jonas fortsätter vi att bygga våran stabila ram i defensiven som vi vet kommer att vara väldigt viktigt under säsongen, säger han till deras hemsida.

En rolig utmaning

Johan Fransson är likt sin nya backkollega, väldigt rutinerad och kommer senast från Genéve Sevette i Schweiz. Fransson har förutom ett flertal säsonger i Genéve, även spelat utomlands för lag i KHL och finska ligan bland annat. Med Tre Kronor har Johan Fransson ett VM-guld och brons på meritlistan, samt spel med Tre Kronor i OS 2018.

– Det blir en rolig utmaning att få vara med på hela den resan och att försöka bli ett slutspelslag i framtiden, säger han och fortsätter.

– Det känns jättemotiverande och roligt för min del, säger Johan Fransson till Leksands hemsida.

Förutom spel utomlands får Leksand in två backar med stor erfarenhet av spel i den högsta svenska hockeyligan. Johan Fransson har spelat i Luleå, Frölunda och Linköping, medan Ahnelöv spelat för klubbar som Frölunda, Rögle och Modo.

Junior tar plats i A-laget

Förutom etablerade värvningar, satsar även Leksand på sina egna juniorer inför kommande säsong. Igår blev det officiellt att den lovande backen Axel Bergkvist stannar i klubben. Den 18-årige talangen har Leksand som moderklubb tog klivet upp till A-laget förra säsongen. Bergkvist har skrivit på ett tvåårskontrakt och kommer tillhöra klubben till säsongen 2020/2021.

Det känns ärofyllt att få vara med på den kommande resan med Leksands IF. Det ska bli kul att träffa grabbarna imorgon igen och få komma igång med träningen inför säsongen, säger en taggad Bergkvist till Leksands hemsida.

Läs mer om Leksand>>>

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

tre × fem =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.