LIF-SILLY: Talangen förlänger med två år

0
554
Foto: Bildbyrån
Idag meddelar Leksand att de förlänger kontraktet med talangen Marcus Karlberg. Kontraktet är skrivet över två säsonger.

Talangen förlänger med två år i Leksand. Marcus Karlberg är 19 år och son till Leksandsikonen Mikael Karlberg. Nu fortsätter resan i klubbens som fostrat honom.

– Jag är oerhört glad att Marcus valt att skriva på ett nytt tvåårsavtal med oss och att han vill fortsätta sin utveckling hos oss på resan mot förhoppningsvis NHL-spel i framtiden. Marcus är en extremt speedig spelare med fin teknik och har ett sinne för att producera poäng. Marcus behöver fortsätta jobba upp sin fysik och skapa sig mer erfarenhet på seniornivå, och vi är glada att få möjligheten att få fortsätta hjälpa Marcus i sin karriär här hos oss, säger Thomas Johansson general manager i Leksand till klubbens hemsida.

Spelade upp klubben i SHL

Karlberg gjorde A-lagsdebut säsongen 2017/2018, då blev det två matcher i A-laget. Den gångna säsongen spelade han 56 matcher med Leksand, som han var med om att spela upp i SHL.

– Det är jättekul och hedrande att få skriva SHL-kontrakt med Leksands IF. Det är få förunnat att få göra den karriärsresan från knattelaget upp till a-laget och jag är väldigt glad över att ha gjort det. Det ska bli väldigt intressant och spännande att försöka knipa en bra plats i laget i vinter. Som lag har vi en intressant säsong framför oss med uppdraget att försöka etablera oss i SHL, säger Marcus Karlberg till klubbens hemsida.

Mer om Leksands lagbygge hittar du på Leksands Sillysida>>>

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 − 8 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.