LIF-SILLY: Forward återvänder till Dalaklubben

Leksand har gjort klart med en forward som återvänder till Dalaklubben. Han hämtas från DEL och har skrivit på för resten av säsongen.

Matt Carey, forward, återvänder till Dalaklubben Leksand i slutskedet av säsongen. Han spelade tidigare i Leksand säsongen 2017/2018. Efter det har han spelat i Karlskrona och Rögle innan han den här säsongen lämnade svensk hockey för spel i DEL och Schwenninger Wild Wings. Kontraktet är skrivet säsongen ut.

– Matt Carey är en oöm spelare som lever på sin aggressiva spelstil. Han känner till SHL och kommer att bidra med tuffhet, hårdhet och energi vilket kommer bli viktigt för oss under resterande del av säsongen, säger Thomas Johansson, general manager i Leksand till klubbens hemsida.

NHL-meriter

Den 27-årige kanadensaren Matt Carey har två NHL-matcher med Chicago Blackhawks på meritlistan. Annars har det mest blivit spel i AHL som senior.

På sina 20 SHL-matcher för Rögle stod Carey för fem poäng, fördelat på två mål och tre assist. Senast han spelade i Leksand var i Hockeyallsvenskan 2017/2018, då stod han för tolv poäng på 30 matcher, fördelat på fyra mål och åtta assist.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN