LIF-SILLY: En ny Forsberg klar för Leksand

0
1467
Foto: Bildbyrån
Namnet Forsberg och Leksand är förknippat med kärlek och det är ett antal med det namnet som spelat i klubben. Idag blev en ny Forsberg klar för Leksand.

Dalalaget värvar Fredrik Forsberg från Almtuna och en ny Forsberg är klar för Leksand. 22-åringen har redan testat på spel i SHL så han som junior spelade 14 matcher i den högsta serien för Djurgården. Nu har han skrivit på ett tvåårskontrakt med Dalaklubben.

– Det ska bli otroligt kul att komma till Leksands IF. Det blir en rolig utmaning att ta en plats i Leksand och få visa att man ska få spela. Jag ser mig själv som en powerforward med bra skott. Jag tror att vi kommer att vara ett hårt arbetande lag med bra skills, och med en fantastisk publik i ryggen ska vi nog vara jobbiga att möta i vinter, säger Fredrik Forsberg till Leksands hemsida.

Jobbat med honom

Att Leksands general manager Thomas Johansson har koll på Forsberg råder det inget tvivel om. Han hade hand om Djurgårdens spelidé när Forsberg debuterade i A-laget. Nu återförenas de i Leksand.

– Leksands IF får in en extremt snabb spelare med bra skott och som fullföljer på kropp, och är riktigt jobbig för motståndarna. Fredrik har en bra karaktär när det kommer till att driva sin egen utveckling. Jag hade själv förmånen att få jobba med Fredrik under min tid i DIF och det skall bli spännande att få möjligheten att hjälpa honom framåt i sin hockeyresa, säger Johansson.

Läs mer om Leksands lagbygge>>>

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fyra + arton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.