LHC-SILLY: Linköpingssonen flyttar hem

Igår meddelade Linköping på sin hemsida att man har fått hem ett riktigt tungt nyförvärv. Efter några säsonger i Nordamerika och Schweiz flyttar Linköpingssonen hem till Linköping.

Igår blev det klart att Linköpingssonen Mattias Bäckman flyttar hem till SHL och LHC, det bekräftar klubben på sin hemsida.

Mattias anlände till Linköping under fredagen efter avslutad säsong med Kloten. Bäckman stod för 12 poäng på 41 matcher för Kloten denna säsong och han ser fram emot att komma hem till Linköping.

-Det känns väldigt bra att komma hem. Jag har ett stort hjärta för Cluben och att få göra min pojkdröm igen känns väldigt bra. Efter några år utomlands känns det också väldigt bra att komma hem igen och försöka få en liten nystart i karriären. Sen ser jag väldigt mycket fram emot att få jobba med Klas Östman igen, han är en av flera anledningar till att jag kommer hem, säger Bäckman till klubbens hemsida.

Bäckman hade Klas Östman under sin juniortid i LHC

Mattias Bäckman har LHC som moderklubb och under sin tid i juniorlagen hade Bäckman Klas Östman som tränare som var en av anledningen att han flyttar hem till Linköping.

En annan som är glad att få hem Mattias är Linköpings General Manager Fredrik Emvall.

-Att idag kunna presentera Mattias som ett av våra nyförvärv inför nästa säsong är väldigt roligt och känns väldigt bra. Mattias är en Linköpingskille som vet vad det innebär att vara en LHC-are och hur mycket den här föreningen betyder för staden. Alla vet vad Mattias kan göra ute på isen och han kommer att vara en viktig pusselbit i vårat lagbygge, säger GM Fredrik Envall till klubbens hemsida.

Kontraktet med Mattias Bäckman är skrivet på tre år.

Läs mer om LHC>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN