LEKSAND: Legendarens talangfulle son lånas ut till AIK

Sedan Leksand avancerat upp till SHL finns det ingen plats för talangen Marcus Karlberg som lånas ut till AIK i Hockeyallsvenskan den kommande säsongen.
– Marcus behöver få speltid, säger Thomas Johansson.

Leksand har inte plats för talangen Marcus Karlberg, som därför lånas ut till AIK den kommande säsongen. 19-åringen är son till Leksandslegendaren Mikael Karlberg och få nu en säsong till i Hockeyallsvenskan för att växa till sig.

– Vi i Leksands IF har tillsammans med Marcus Karlberg kommit fram till att det bästa för Marcus fortsatta utveckling är en utlåning till AIK och Hockeyallsvenskan. Marcus behöver få speltid och vi i Leksand kan inte garantera Marcus den position och istid han behöver just nu för att fortsätta utvecklas. Leksands IF ser jättepositivt på att Marcus kommer till en förening som har en bra och utvecklande verksamhet. Vi har avtal med Marcus även över säsongen 20/21, och utlåningen till AIK gäller hela säsongen 19/20, säger Thomas Johansson General Manager i Leksand till klubbens hemsida.

Tror på genombrott

Den förra säsongen gjorde Karlberg debut i Leksands A-lag, nu tror AIK:s sportchef Anders Gozzi att talangen kan få sitt genombrott i AIK den kommande säsongen.

– Vi får in en spelare med stor potential som kan mycket väl blomma ut i vinter, säger Gozzi till AIK:s hemsida.

Känner Porsberger

Marcus Karlberg se sig själv som en snabb spelare och tror att han har mognat mycket sedan förra säsongen.

– Jag är en väldigt snabb och explosiv forward och hoppas kunna utnyttja min fart och spelsinne för att skapa lägen, säger han till AIK:s hemsida och fortsätter:

– Förra säsongen var det en anpassningsperiod, nu tror jag att det kommer gå snabbare för mig att komma in i tempot och miljön.

Under förra säsongen spelade han med Johan Porsberger, ett av AIK:s nyförvärv den här säsongen. Nu ser han fram mot att spela i samma lag som honom igen.

– Det ska bli kul, jag känner Johan Porsberger väldigt bra så det kommer bli kul att få spela tillsammans med honom igen, säger Karlberg.

Siktar på JVM

Karlberg hoppas även kunna ta en plats i vinterns JVM-lag. Turneringen spelas över nyår och den här säsongen spelas turneringen i östra Tjeckien i Ostrava och Trinec.

– Vi åkte i början av augusti på träningsläger i Plymouth, USA. Det gick väldigt bra för min del men just nu fokuserar jag enbart på AIK och ser fram emot att träffa mina nya lagkamrater, säger Karlberg.

Avtalet mellan Leksand och AIK gäller för hela säsongen och Leksand kan plocka hem Karlberg om det har för stora skadeproblem.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN