Landslagsspelaren lämnar Sverige

0
605
Sverige
Foto: Bildbyrån

Han var en stor talang som ung, flyttade till Sverige och spelade i Nordamerika. I SHL har han inte slagit igenom och nu lämnar landslagsspelaren Sverige.

Han var en av Norges största talanger och dominerade i Mangleruds A-lag innan han bivit myndig. Sedan dess har karriären gått till Örnsköldsvik, över Atlanten för juniorhockey, nästa steg hemma i Norge och sedan tillbaka till Sverige. I SHL har Sondre Olden spenderat de senaste säsongerna men utan större lycka. Produktionen har gått i stå och han lämnar Sverige för den här gången. 24-åringen har gjort klart med en ny klubb.

Landslagsspelaren lämnar Sverige

Den dubble norske VM-spelaren har de tre senaste säsongerna representera Brynäs och Leksand i SHL. Totalt har han mäktat 20 poäng på 112 matcher. Detta sedan han producerat fina siffror för bland annat Vålerenga hemma i Norge som senior. Som landslagsspelare har han sedan tidigare en hel del rutin. OS-kval och två VM som senior samt en rad turneringar på både U18- och U20-nivå. Bland annat gjorde Olden hela 22 poäng på fem matcher i en turnering för det norska U18-landslaget. Nu är hans dagar i Leksand räknade efter vårens degradering och ny klubbadress är Medvescak Zagreb.

Klubben bytte liga

Norrmannens nya klubb har de senaste säsongerna tillhört KHL. Men efter den senaste säsongen meddelades det att klubben drar sig ur ligan. I och med det så gjorde man klart för spel i den Österrikiska ligan EBEL, Erste Bank Eishockey Liga. Nu har man även gjort klart med en forwardsvärvning inför kommande säsong i Sondre Olden.

– Sondre är en stark tvåvägsforward som har spelat i Sverige de senaste två säsongerna. Han var en av de poängbästa i Norge innan han flyttade till Sverige och vi hoppas att han får tillbaka sitt målsinne i EBEL. Vi ser framemot att få in en spelare som har spelat i de Europeiska toppligorna, säger klubbens ”sports director” Aaron Fox till Medvescaks hemsida.

LÄS MER: Backen klar för femte allsvenska klubben på fem säsonger

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

femton − 10 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.