LANDSLAG: Efter 22 landskamper – nu vill målvakten byta landslag

Han har spelat 22 landskamper, men har aldrig nått fram som förstemålvakt. Nu siktar den OS-aktuelle målvakten på B-VM med nya nationen i stället. Något som HockeyNews avslöjar.
– Så som det ser ut nu så ska jag spela för dem i B-VM nu till våren, säger den förre SHL-målvakten till HockeyNews.

Henrik Karlsson med 22 landskamper i bagaget funderar målvaktsveteranen nu på att byta landslag till Kazakstan, något som HockeyNews avslöjade igår. Den Tumbafostrade 34-åringen ser nu ut att spela B-VM för Kazakstan i stället för OS och/eller A-VM med Tre Kronor.

– Vi har haft en dialog och de har varit och tittat. Jag har väl varit en av de fyra-fem målvakter som har varit aktuella för OS. De målvakter som de verkar gå på är bra, så det är väl bara att acceptera, säger Henrik Karlsson till HockeyNews.

Spelar i Kazakstan

Karlsson spelar i Barys Astana från just Kazakstan, det blir med andra ord ingen kulturkrock för målvakten som debuterade i SHL för Södertälje 2009. Han har även representerat Färjestad och Skellefteå i den högsta serien.

Inte topp tre

KHL-stjärnan är troligen inte aktuell för OS då förbundskaptenen valt att satsa på tre andra målvakter i Karjala Cup och Channel One Cup i november och december. Jhonas Enroth, Dinamo Minsk, Viktor Fasth, Växjö, och Magnus Hellberg, Kunlun Red Star är de målvakter som fått speltid i de turneringarna. Något som inte talar för Karlsson.

– Det är ju tre målvakter som har varit med i de här två turneringarna så det är väl troligt att de ligger bäst till, säger Karlsson.

– Ja, så kan man tolka det, säger Rikard Grönborg om målvaktsläget i Tre Kronor.

Försökt värva ett tag

Barys Astana är storklubben i Kazakstan och i klubben och Kazakstans landslag spelar redan kanadickerna Nigel Dawes och Kevin Dallman. Nu vill Kazakstan ha en svensk målvakt och de har enligt Karlsson varit på honom ett tag att byta land. Något han verkar bestämt sig för, samtidigt som han slänger in en liten brasklapp.

– Men om det är något man kan vara säker på här så är det att saker och ting förändras, hehe. Så vi får se, säger han till HockeyNews.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN