LÅN: Oskarshamn lånar back från SHL-klubb

Oskarshamn har svårt att fylla ut backplatserna och lånar därför in en back från SHL. En back hemkallad, en på JVM och en på skadelistan har gjort backuppsättningen mer än lovligt tunn.

Sportchefen i Oskarshamn, Per Kenttä fortsätter låna in spelare till klubben. Smålandsklubben har backarna Martin Fehérváry på JVM och Tom Hedberg hemkallad till HV71 under samma tidsperiod och Linus Morin uppsatt på skadelistan. Det gör att klubben endast har sex backar tillgängliga för spel.

Tryggar upp

För att han fullt manskap på backsidan lånar Oskarshamn in backen Alexander Karlsson från Linköping. Den 19-årige backen har fått chansen i en SHL-match under säsongen, resten har han spelat i LHC:s J20-lag.

– Det är en back med sina styrkor i defensiven. Han har gjort en stark höst, haft en stor roll i Linköping såhär långt och har förtjänat en chans i Hockeyallsvenskan, säger sportchefen Per Kenttä till klubbens hemsida.

Två matcher

Lånet är på två matcher och i Linköping är man glada över att Karlsson får chansen att testa på seniorspel.

– Det ska bli kul att få se Alexander i en allsvensk miljö. Det är väldigt roligt att få den här möjligheten efter en stark säsong med vårt J20-lag. Den här erfarenheten kommer att hjälpa Alexander i sin fortsatta hockeykarriär, säger Niclas Hävelid, ansvarig för spelarnas individuella utveckling till LHC:s hemsida.

Läs mer om Oskarshamn>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN