LÅN: JVM tvingar allsvenska klubben att låna från Hockeyettan

Då Luleå kallar hem sin utlånade målvakt från Hockeyallsvenskan, lånar i sin tur det allsvenska laget in en ny målvakt. Han kommer från Hockeyettan.
– Marcus Evertsson är en bra målvakt som vi haft koll på, säger Fagervall.

Björklöven tar in en målvakt från Hockeyettan på lån under två matcher i Hockeyallsvenskan. Då Luleås målvakt Filip Gustavsson tagit en plats i Junior-VM, kallas utlånade Oscar Masiello hem. Därför behöver Björklöven låna in en målvakt.

Från Hockeyettan

Från Vännäs i Hockeyettan hämtar Björklöven in målvakten Marcus Evertsson. Den idag 25-årige målvakten har ett förflutet i Björklöven, där han spelade som junior. Han spelade också några matcher för Björklöven i ettan.

– Marcus Evertsson är en bra målvakt som vi haft koll på och känner till sedan tidigare då han spelade i Björklöven. Han har gjort en bra säsong i Vännäs och vi är väldigt tacksamma för att Vännäs hjälper oss i den här situationen, säger Björklövens tränare Joakim Fagervall till klubbens hemsida.

I Vännäs är man stolta över utlåningen och ser det som ett kvitto på att deras verksamhet är bra.

  • Vi är glada över att kunna hjälpa Björklöven när de tappar en målvakt under junior-VM. Väldigt roligt för Marcus att få denna chans och ett bra kvitto på vår verksamhet, säger Jacob Bergendorff, general manager i VHC och fortsätter:

– Vi har en av Hockeyettans jämnaste och bästa målvaktspar och den dagliga kampen mellan David (Lindgren) och Evertsson har gjort att de tar kliv varje dag.

Lånet gäller över matcherna mot BIK Karlskoga och Leksand.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN